Premiär för Sverige i damernas VM

I kväll är det dags för Sveriges premiär i damernas fotbolls-VM. I premiären är det Chile som står för motståndet och Sverige är solklar favorit.

Nu är det dags för Sverige att gå in i damernas fotbolls-VM. I grupp F kommer Sverige att ställas mot Chile, Thailand och världsmästarna USA. först ut mötet mot Chile i kväll med avspark 18:00. Sverige är solklara favoriter mot ett Chile

Alla Sveriges matcher i turneringen

Sverige möter Chile i kväll

Först ut är mötet mot Chile i kväll med avspark 18:00 svenska tid. En match som Sverige borde vinna med tanke på hur lågt rankade Chile. Ett Chile som är tillbaka efter flera år av exil, på grund av landets tidigare förhållning till damfotboll. Men Chile kom tillbaka med en skräll då de arrangerade och blev tvåa i damernas motsvarighet till Copa America.

Trots framgången så har inte Chile haft någon positivt uppladdning inför detta mästerskap med träningsmatcher utan positiva resultat.

Sverige har en helt klart starkare trupp på pappret än Chile, det går inte att komma ifrån. Och med tanke på Sveriges track record så är det en match som man bara ska vinna.

För Chiles del så kommer turneringen att avgöras i mötet mot Thailan i kampen om tredjeplatsen, som kan leda till en slutspelsplats.

Matchen kommer att spelas på Roazhon Park, i Rennes.

Sverige är stor favorit mot Chile

Även spelbolagen är övertygade om en svensk seger i premiären. Ett spel på Sverige ger hos Unibet låga 1,18 gånger pengarna (ca 85% chans att vinna) medan ett spel på Chile ger hela 18,00 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat ger hela oddset 7,00 hos spelbolaget. Här kan du jämföra oddsen på Sverige – Chile.

Här kan du spela hos Unibet >