Sex poäng i VM-kvalet och helt ny startelva mot Estland

Sverige knep sex poäng direkt i VM-kvalet och har nu förarsätet i gruppen före Spanien. I morgon är det även landskamp mot Estland och då väntas Janne Andersson göra om startelvan helt och hållet.

Sverige inledde VM-kvalet på bästa vis med två raka segrar, 1-0 mot Georgien och sedan en urladdning med 3-0 mot Kosovo.

Zlatan gjorde inte sina bästa landskamper i karriären men bidrog ändå med två viktiga assist. Zlatan var utslagsgivande i matchen mot Georgien med en läcker pass till målet som Viktor Claesson tråcklade in.

Sverige får dock vara glada över de tre poängen mot Georgien och på det hela var det inte en bra insats av laget, speciellt defensivt. Mot Kosovo såg det klart bättre ut i alla lagdelar och med Emil Forsberg på vänsterkanten hade Sverige en annan dimension offensivt.

Samtidigt som Sverige vann säker över Kosovo så var Spanien mycket nära att tappa poäng mot Georgien. Men ett sent ledningsmål gav dem 2-1 i matchen men ligger alltjämt två poäng efter Sverige i tabellen, efter en tappad poäng mot Grekland inledningsvis i kvalet.

Sverige har därmed allt i sina egna händer i gruppen, redan efter två spelade omgångar.

Ny startelva mot Estland

Sverige kommer dock inte att delta i den tredje omgången i VM-kvalet denna vecka och istället är det träningsmatch mot Estland som väntar under onsdagen, på Friends Arena. En match Sverige givetvis förväntas vinna.

Mot Estland kommer Janne Andersson att göra helt om i startelvan, enligt uppgifter, och ställer upp med elva nya namn jämfört med matcherna i VM-kvalet. I startelvan så finns det två debutanter i Jesper Karlsson och Joakim Nilsson. Och på mittfältet kommer Jens Cajuste, med två landskamper i bagaget, att husera.

Se hela elvan nedan.

Karl-Johan Johnsson
Emil Krafth – Joakim Nilsson – Carl Starfeldt – Pierre Bengtsson
Jesper Karlsson – Mattias Svanberg – Jens Cajuste – Ken Sema
Robin Quaison – Marcus Berg (lagkapten).