Skräll mot Frankrike och sval insats mot Norge

Sverige gjorde en riktig kanoninsats i fredagens VM-kval när man vann med överraskande 2-1 mot Frankrike. Men därefter stod landslaget för en platt insats i tisdagens träningsmatch mot Norge.

Målvaktstabbe gav Sverige tre poäng mot Frankrike

Vi börjar med det roliga. Sverige tog tre viktiga poäng i fredags mot gruppfavoriten Frankrike. I första halvlek var Sverige minst lika bra som Frankrike. Olivier Giroud gav Frankrike ledningen med en riktig snygg halvvolley, helt otagbart, men Sverige drog upp tempot och replikerade strax innan halvtidsvilan där ett inlägg från vänsterkanten hittade en helt fristående Jimmy Durmaz som drog till direkt.

I den andra halvleken så tog Frankrike sakta men säker över spelet i takt med att de svenska spelarna tröttnade. Sverige höll dock undan när Frankrike tryckte på och det såg ut som att man skulle ta en värdefull poäng. Men i den sista övertidsminuten så pressade Sebastian Larsson högt och tvingade målvakten Hugo Lloris till ett snabbt uppspel, som misslyckades totalt. Uppspelet gick direkt till Ola Toivonen på mittplanen som kunde stöta in bollen i en öppen bur och ge Sverige tre otroligt viktiga poäng.

I och med segern mot Frankrike så leder nu Sverige kvalgrupp A på samma poäng som just Frankrike men med bättre målskillnad. Holland vann planenligt mot Luxemburg men ligger fortfarande tre poäng bakom Sverige och Frankrike.

Härnäst är det bortamatch mot Bulgarien den 31 augusti som gäller för Sveriges bortamatch mot Bulgarien den 31 augusti som gäller för Sverige. Intressant är att Frankrike och Holland möts i samma omgång. Seger för Frankrike och Sverige i nästa omgång kan såga av Holland.

Sverige stod för en svag insats i träningsmatchen mot Norge

I träningsmatchen mot Norge så bytte Janne Andersson ut hela startelvan och det märktes på plan. Sverige såg inte speciellt taggade ut och slarvade med passningsspelet och var uddlösa framåt. Norge gjorde 1-0 i den första halvleken och vann skottstatistiken, mot mål, med 8-2. i den andra halvleken så gjorde Sverige en del byten, bland annat så klev Emil Forsberg in och då började det hända saker offensivt. Sverige skakade fram några bra frisparkar och till slut så fick man utdelning på en hörna signerat debutanten Samuel Armenteros. Och denna drabbning slutade just 1-1. Det finns egentligen inte mycket att säga, inga nya spelare gav sig själv och Forsberg visade återigen varför han är en av Bundesligas bästa mittfältare.

Poängen mot Norge var dock inte helt oviktig utan Sverige fick med sig viktiga rankingpoäng som i slutändan kan avgöra om man lottas mot lag som Italien eller Portugal i ett eventuellt VM-playoff eller mot mindre nationer som exempelvis Island och Ukraina.