Stor skräll – Argentina förlorade premiären mot Saudiarabien

Direkt under den tredje VM-dagen så fick Qatar-VM sin första riktiga skräll när guldfavoriten Argentina föll mot Saudiarabien, ett av turneringens lägst rankade lag.

Argentina gjorde en bra första halvlek med mål av Lionel Messi redan i den 10 minuten på en straff. Argentina fick därefter tre mål bortdömda för offside. Istället kunde Saudiarabien chocka Argentina tidigt i den andra halvleken med både 1-1 av Saleh Al-Shehri i den 48 minuten och sedan 2-1 när Salem Al-Dawsari skickade in ett drömmål i den 53 minuten.

Argentina försökte pressa på för att kvittera och trots all den talang som finns i laget så kunde man inte hitta vägar för att bryta ned Saudiarabiens försvar. Även om det var nära några gånger.

Argentina har nu ett tufft läge om det ska bli en gruppvinst i grupp C. Men också att vinna turneringen. Det är inte många lag som förlorat en VM-premiär för att sedan gå hela vägen. Från att ha gått till en guldkandidat så har Argentinas guldchanser mer eller mindre grusats direkt, även om det är långt kvar av turneringen.

Kanske får vi en till skräll under tisdagen? Danmark har ju en intressant match mot Tunisien med avspark vid 14:00 och ett skadedrabbat Frankrike möter Australien i den sena matchen vid 20:00.