Storseger mot Luxemburg

Efter en historisk bra insats mot Luxemburg har Sverige i stort sett säkrat andraplatsen i gruppen. Slutresultatet blev hela 8-0 och Holland måste nu vinna med 7-0 i tisdagens möte för att gå förbi i tabellen.

Sverige höll inte tillbaka i gårdagens möte mo Luxemburg på Friends Arena.1-0 i den 15 minuten på en straff blev till slut hela 8-0, efter Ola Toivonens drömmål på volley i slutskedet av matchen. Marcus Berg stod för 4 fullträffar och tangerade därmed Zlatans målrekord på Friends.

Segern mot Luxemburg innebär att Sverige nu skaffat sig ett otroligt bra läget inför mötet mot Holland. Holland vann sitt möte mot Vitryssland med 3-1 under gårdagen och för att gå förbi Sverige i tabellen så krävs en 7-0 seger på tisdag.

Att Sverige ska förlora mot Holland med 7-0 är osannolikt och det är ett resultat som i stort sett ingen tror på. Därmed så kan vi redan nu konstatera att Sverige har säkrat andra platsen i gruppen och min en plats i play-off.

Förstaplatsen i gruppen är teoretiskt sett inte helt omöjlig att uppnå, men nästan lika osannolik som att Sverige skulle förlora mot Holland. För att Sverige nu ska nå en första platsen så behöver ett av följande scenarion inträffa:

  • Att Sverige vinner mot Holland och Frankrike kryssar eller förlorar mot Vitryssland
  • Att Sverige och Holland kryssar och Frankrike förlorar Vitryssland

Att Frankrike på hemmaplan skulle tappa poäng mot Vitryssland känns mer eller mindre osannolikt. Dessutom kommer Sveriges bortamöte mot Holland inte bli en enkel match att gå segrande ur.

Så för att summera gårdagens resultat så kommer Sverige att behöva göra sig redo för play-off. Vilka som Sverige kan möta där är ännu inte helt avgjort.