Storseger mot Vitryssland

Mötet mot Vitryssland blev en ensidig historia. Sverige dominerade totalt och Vitryssland hade knappt en enda riktig målchans samtidigt som försvarsspelet och målvaktsspelet lämnade mycket att önska. Sverige vann med 4-0 och kanske borde siffrorna varit större än så.

Även om 4-0 mot Vitryssland var ett riktigt bra resultat så säger det egentligen inte jättemycket då Vitrysslands spel lämnade mycket att önska på många plan. Sverige ligger nu tvåa i kvalgruppen då Holland högst oväntat förlorade borta mot Bulgarien med 0-2 och nu ligger detta kval i Sveriges händer igen.

Nästa VM-kvalmatch är i juni då och ytterligare en hemmamatch, denna gång mot tabellettan, och gruppens i särklass svåraste motståndare, Frankrike. Tidigare i kvalet så blev det en hedersam 1-2 förlust borta mot Frankrike men Sverige stod upp riktigt bra. Tar Sverige poäng mot Rankrike i juni så kan man tom unna sig en förlust mot Holland och ändå ta hand om kvalplatsen.

För det svenska landslaget är det dock Portugal som väntar härnäst nu på tisdag borta mot EM-mästarna Portugal i en träningslandskamp. Ett riktigt bra genrep och värdemätare för detta landslag, som går från klarhet till klarhet, inför mötet mot Frankrike.