Sverige föll mot USA

Gruppfinalen mellan Sverige och USA blev aldrig riktigt spännande. USA tog ledningen tidigt och utökade med 2-0 i andra halvlek. Sverige är nu vidare som grupptvåa och kommer att möta Kanada i måndagens åttondelsfinal.

Sverige och USA var inför den sista omgången båda redo för åttondelsfinal efter två segrar vardera. Och när de båda skulle göra upp i den sista omgången så var det gruppsegern som stod på spel. Med tanke på USAs förkrossande målskillnad så var det bara seger som gällde för Sveriges del.

Både Sverige och USA gjorda många ändringar i startelvan inför detta möte. Lite oväntat så vilade Sverige spelare som Nilla Fischer, Hanna Glas, Elin Rubensson och Fridolina Rolfö.

Trots att Sverige visste att USA var vassa på fasta situationer så var det en hörna som gav USA ledningen. Men redan på den första hörnan i den 3 minuten så kunde Lindsey Horan raka in 1-0 till USA. Sverige fick inte mycket att jobba med under halvleken som inte bjöd på fler mål. Tidigar i den andra halvleken så gjorde USA 2-0 och luften gick ur Sverige. Avslutet stod Tobin Heath för men som gick via Jonna Anderssons benskydd och räknades därmed som ett självmål. 2-0 stod sig matchen ut och Sverige kunde aldrig riktigt hota USA.

Sverige möter Kanada i åttondelsfinalen

Nu är det Kanada som väntar för Sverige i åttondelsfinalen med avspark 21:00 på måndag. USA kommer att ställas mot Spanien med avspark 18:00 under måndagen.