Sverige mot Schweiz i åttondelsfinalen

Sverige kommer att möta Schweiz i åttondelsfinalen det stod klart när grupp E avgjorde under kvällen när Brasilien vann över Serbien och Schweiz kryssade mot Costa Rica.

Dagens resultat i grupp E

Serbien – Brasilien 0 – 2
Schweiz – Costa Rica 2 – 2

Lagen som möts i åttondelsfinalen från grupp E och grupp F

2/7 16:00 Brasilien – Mexiko
3/7 16:00 Sverige – Schweiz

Bekväm seger för Brasilien över Serbien

I mötet mellan Brasilien och Serbien så var det inte mycket att orda om, Brasilien var helt klart bättre och gick vidare med bekväma 2-0. Serbien var uppe och hotade några gånger men effektiviteten fanns inte där och det blev till slut en mycket bekväm resa för ett stjärnspäckat Brasilien.

I och med segern över Serbien så vann de grupp E och kommer nu att möta Mexiko i åttondelsfinalen.

Schweiz kryssade mot Costa Rica och blev grupptvåa

Matchen mellan Schweiz och jumbon Costa Rica blev mer spännande än vad man kanske kunde anat. Schweiz var den stora favoriten inför mötet men Costa Rica stod emot bra, precis som i mötet mot Brasilien, och gav inget gratis. Schweiz fick kämpa till sig de nödvändiga poängen som skulle ta dem vidare. Det blev till slut 2-2 efter en sen straff till Costa Rica.

En poäng räckte dock för Schweiz för att gå vidare till slutspelet, bakom Brasilien i grupp E. Som grupptvåa ställs Schweiz mot Sverige i åttondelsfinalen.

Det blev dock en dyrköpt poäng för Schweiz. Som kommer att få klara sig utan både storstjärnan Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär, i försvaret, i åttondelsfinalen mot Sverige. Det efter att båda dragit på sig gula kort som innebär att de är avstängda mot Sverige.