Sverige möter England i kvartsfinalen

Sverige stod för en stabil insats mot Schweiz och vann med 1-0 efter ett mål av Emil Forsberg. Sveriges motståndare i kvartsfinalen kommer att bli England som slog Colombia i en stökig match.

Resultaten från tisdagens åttondelsfinaler

Sverige – Schweiz 1 – 0
Colombia – England 4 – 5 (efter straffar)

Så spelas Sverige – England i kvartsfinalen

7/7 16:00 Sverige – England

Forsberg frälste Sverige i mötet mot Schweiz

I den första halvleken skapade Sverige en rad riktigt bra målchanser men effektiviteten var inte där för svenskarna. Det skulle dröja till den 66 minuten innan Emil Forsberg fick hål på Schweiz. När Forsberg gick inåt planen utanför straffområdet och fick till ett tämligen lamt skott men som via mittbacken i Schweiz styrdes in i mål.

Schweiz förde i mångt och mycket spelet men skapade inte lika många heta målchanser och som vanligt var den svenska defensiven säker och Robin Olsen i målet tog allt. Summa summarum en ny stabil insats av Sverige som fortsatte med sitt vägvinnande spel från gruppspelet.

I kvartsfinalen så får Sverige klara sig utan Mikael Lustig som fick ett gult kort mot Schweiz och är därmed avstängd.

England vidare efter en stökig åttondel mot Colombia

I den första halvleken var det England som förde spelet och skapa några farligheter medan Colombia kom med snabba kontringar men som inte resulterade i mycket. Halvleken kom att präglas av tuffa dueller och stökigt spel.

I den andra halvleken var det återigen England som tog tag i spelet men det var fortsatt stökigt spel. Detta ledde till slut fram till en engelsk straff när Harry Kane blev neddragen på en stökig hörna. Lagkaptenen Kane tog givetvis själv hand om straffen själv och gjorde sitt sjätte mål i turneringen.

Ju längre den andra halvleken led ju mer insåg Colombia att de behöver fokusera på att spela istället för att bråka. Och man lyfte sitt spel på ett helt annat sätt än tidigare under denna match. I slutskedet av matchen pressade Colombia på för en reducering och på övertid lyfte man upp hela laget, inklusive målvakten, på en hörna och Yerry Mina nickade in kvitteringen.

I förlängningar var det Colombia som var det klart hetaste laget. England var chockat efter kvitteringen samtidigt som man hade bytt in defensiva spelare och saknade därmed den offensiva kreativitet som fanns tidigare.

Det blev en mållös förlängning och ett straffavgörande fick skilja lagen åt, något som inte är Englands starkaste gren rent historiskt. England gick ändå segrande ur straffläggningen efter att Jordan Pickford räddat Carlos Baccas straff i den sista omgången.

Segern är Englands första i ett slutspel sedan VM 2006 och nu väntar Sverige i kvartsfinalen.