Sverige möter Tjeckien i playoff till fotbolls-VM i Qatar

De svenska herrarna undvek giganterna Italien och Portugal i playoff till fotbolls-VM men fick ändå en tuff lottning.

I fredags lottade FIFA vilka nationer som kommer att mötas i playoff till fotbolls-VM. Sverige undvek de stora drakarna Italien och Portugal men det kommer ändå att bli tufft att ta en direktplats. Sverige lottades nämligen mot Tjeckien i semifinalen och kommer därefter att möta antingen Ryssland eller Polen i en final. Sverige kommer att ha hemmaplan i semifinalen mot Tjeckien. Men i en eventuellt final är det bortaplan som gäller.

Även om Sverige undvek Italien och Portugal så kommer detta blir riktigt tufft i detta kval. Först och främst visade Tjeckien i sommarens EM att de har ett starkt lag som kan rå på de stor nationerna och likt Sverige är det ett lag som arbetar hårt kollektivt. Ryssland och Polen gjorde visserligen inget bra EM men i en final har Sverige bortaplan, något som framförallt kommer att bli riktigt tufft mot Ryssland som brukar vara riktigt bra hemma. Polen mötte Sverige i EM senast med den målfarlige anfallen Robert Lewandowski kan de aldrig räknas bort.

Se de tre grupperna nedan och vilka som möts i semifinalerna. Semifinalerna kommer att spelas den 24 och och finalerna den 29 mars. Avsparkstiderna är ännu inte satta.

Playoff-grupp A

  • Skottland – Ukraina
  • Wales – Österrike(hemmaplan i en final)

Playoff-grupp B

  • Ryssland -Polen (hemmaplan i en final)
  • Sverige -Tjeckien

Playoff-grupp C

  • Italien – Nordmakedonien
  • * Portugal- Turkiet hemmaplan i en final)

Sveriges spelschema i playoff