Sverige oseedat och lagen som är VM-klara

Efter gårdagens resultat i VM-kvalet så står det nu klart att Sverige inte kommer att bli seedade om det blir spel i play-off. Och det är fyra tuffa lag som man kommer att lottas mot.

Även om Sverige vinner mot Holland ikväll så kommer det inte att förändra läget för att bli seedad i lottningen i play-off. Det kommer därmed att bli en tuff lottning för Sveriges del då man kommer att lottas mot Italien, Danmark, Kroatien och Schweiz/Portugal. Oavsett vilket lag man ställs mot så kommer det att bli en svår uppgift.

Om vi skulle få välja ett lag att möte så vore det nog ändå Danmark. De gjorde inte ett övertygande kval och Sverige har vunnit ett play-off i närtid mot danskarna. Sen kan vi också räkna med två underhållande matcher mot ett danskt motstånd.

Mardrömmen vore givetvis Italien följt av Portugal, om de förlorar mot Schweiz ikväll och inte tar direktplatsen i gruppen.

Övriga lag som är oseedade, förutom Sverige, är Irland, Nordirland och med all sannolikhet Grekland som möter Gibraltar i den sista omgången.

Det lilla hoppet som finns kvar för Sverige att nå en direktplats är om Frankrike tappar poäng hemma mot Vitryssland, samtidigt som matchen mot Holland går Sveriges väg. Men det är ett scenario som känns osannolikt just nu. Så det är bara att rikta in sig på ett play-off.

Play-off-mötena kommer att lottas den 17 oktober. I Play-off är det bäst av två matcher som gäller, hemma/borta, och matcherna kommer att spelas mellan den 9-11 november och returer den 12-14 november.

Lagen som är klara för VM-spel i Ryssland 2018

Nu är det inte många matcher kvar i VM-kvalet och nedanstående länder är just nu klara för VM. Noterbart är att Island gör sitt andra raka mästerskap och sitt första VM i historien. Island blir också den minsta nationen i historien att delta i ett VM.

Belgien
Brasilien
Costa Rica
Egypten
England
Iran
Island
Japan
Mexiko
Nigeria
Polen
Ryssland (värdnation)
Saudiarabien
Serbien
Spanien
Sydkorea
Tyskland