Sverige till play-off efter förlust mot Holland

Sverige förlorade inte med 0-7 i gårdagens match mot Holland och det blev bara 0-2 efter en minst sagt usel insats av det svenska landslaget som endast fokuserade på defensiven.

Som förväntat så stod Sverige pall mot Hollands anstormning i gårdagens match i Amsterdam. Men det var en rätt slätstruken insats från det svenska laget som siktade in sig helt och hållet på defensiven.

Två mål signerade av storstjärnan Arjen Robben gav Holland något form av hopp i den första halvleken. Men efter pausvilan så lugnade Sverige ned sig något och fick försvarsspelet att stämma bättre.

Det blev inte fler mål än så för ett Holland som hade en omöjlig uppgift att vinna med minst sju mål och slutresultatet blev därmed 2-0.

Sveriges insats var under all kritik och nu krävs nya tag inför ett play-off som kommer att bli oerhört svårt. Oavsett om Sverige ställs mot Italien, Kroatien, Schweiz eller Danmark så kommer Sverige vara nederlagstippade.

Värt att nämna är att Mikael Lustig fick ett gult kort för maskning mot Holland, något Sverige verkligen praktiserade i alla lagdelar, och det innebär att han är avstängd i den första matchen i play-off. Ett tungt avbräck.

I den andra matchen i kvalgrupp A så vann Frankrike med 2-1 mot Vitryssland och stängde helt dörren för Sveriges möjligheter att vinna gruppen.