Sverige – Tjeckien: Odds & trolig startelva

Dags för uppladdning redan nu inför kväll mycket intressanta och viktiga match för Sverige playoff till VM. Tjeckien står för motståndet och det är vinna eller försvinna som gäller. Matchen spelas på Friends Arena och med start 20:45. Vill du följa matchen så gör det på Tv4 eller på webben hos CMore.

Eftersom Ryssland är uteslutna från kvalet så kommer vinnaren att möta Polen i en avgörande final.

Sverige klar oddsfavorit

Enligt oddsen från spelbolagen är Sverige klart favorit. Hemmaplan väger givetvis tungt och Tjeckien har en del tunga avbräck, läs mer om det nedan. Just nu spelas Sverige till oddset 1.90 och Tjeckien hela 4.50 hos spelbolaget bet365.

Till bet365

Nya kunder hos bet365 får upp till 1250 i spelkrediter. 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta insats 50kr och erbjudandet gäller nya kunder. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Regler och villkor gäller.

Läget i trupperna

Sverige kommer att saknas sina två ordinarie ytterbackar. Emil Krafth är sedan tidigare avstängd och kort inpå matchen så blev det klart att även Ludwig Augustinsson inte kommer till start pga sjukdom. Pierre Bengtsson har kallats in till truppen. Zlatan Ibrahimovic är likt Krafth avstängd.

Det är inte bara Sverige som saknar spelare inför detta otroligt viktiga möte. I Tjeckien så saknas anfallsesset Patrik Schick samt kollegan Matej Vydra. Dessutom har man en rad tongivande backar på skadelistan.

Sveriges startelva mot Tjeckien

Enligt uppgifter från gängse media, som tagit del av uppställningen på träningar, så är det nedanstående startelva som Janne Andersson väntas mönstra mot Tjeckien. Med ytterbackar på skadelistan så väntas Marcus Danielson, ordinarie i mitten, att start till höger och rutinerade Martin Olsson till vänster. Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf bildar därmed mittlås med Joakim Nilsson.

Unge stjärnskottet Anthony Elanga finns som bekant med i truppen men startar på bänken. Mittfältet är som förväntad och även offensiven med Isak och Kulusevski på topp.

Nedanstående startelva är just nu troligt men det är inte helt osannolikt med sistaminutenändringar, speciellt i backlinjen.

Robin Olsen
Marcus Danielson – Victor Nilsson Lindelöf – Joakim Nilsson – Martin Olsson
Viktor Claesson – Albin Ekdal – Kristoffer Olsson – Emil Forsberg
Dejan Kulusevski – Alexander Isak