Sverige vidare till kvartsfinal

Gårdagens åttondelsfinal mot Kanada blev som väntat en jämn historia, och händelserik. Sveriges målvakt Hedvig Lindahl stal rubrikerna med en straffräddning som banade vägen för segern. Sverige vann till slut med 1-0 och nu väntar Tyskland i kvartsfinalen.

Matchen mot Kanada blev en riktig rysare. I den första halvleken så stod Kanada för det mesta och pressade Sverige. Men i den andra halvleken så gjorde Sverige 1-0 i den 55 minuten genom Stina Blackstenius. Och efter det så tog Sverige över matchen allt mer.

I den 69 minuten så fick Kanada chansen att utjämna när Kosovare Asllani fick bollen på handen och straff dömdes. Givetvis efter en VAR-granskning. Men Hedvig Lindahl hade gjort sin läxa och specialstuderat Kanadas straffskyttar. Och när Janine Beckie stegade upp så var Lindahl med på noterna och stod för en kanonräddning.

Innan matchen var över så hade Sverige två kanonlägen att utöka, men som båda rensades undan i sista stund, samt en VAR-bortdömd straff för en offside i sekvensen före.

Sverige möter Tyskland i kvartsfinalen

Tyskland väntar nu i kvartsfinalen på lördag, med avspark 18:30. Ett Tyskland som vann mot Nigeria med klara 3-0 i lördags och har därmed fler vilodagar än Sverige.Och ett Tyskland som de svenska damerna har haft väldigt svårt med de senaste åren. Och senast Sverige vann en tävlingsmatch mot Tyskland var 2009 i Algarve Cup. Därefter har det bleivit nio förluster och en oavgjord match. Matchen mot Tyskland kommer att spelas  i värmen på Roazhon Park i Rennes.