Två oväntade uttagningar mot Bulgarien och Vitryssland

Fyra matcher återstår av kvalet till VM i Ryssland nästa år. Härnäst är det två bortamatcher som står på schemat mot Bulgarien och Vitryssland. Och Janne Andersson bjöd på två något oväntade uttagningar till dessa två matcher.

Den trupp som Janne Andersson presenterade till mötet mot Bulgarien den 31:a augusti och Vitryssland den 3:e september var mer eller mindre intakt om man jämför med hemmamötet mot Frankrike, där Sverige skrällde och tog tre viktiga poäng.

Backlinjen och målvakterna är densamma från den tidigare samlingen men på mittfältet valde Andersson att göra två rockader och i anfallet så har vi ett bortfall i John Guidetti på grund av skada.

På mittfältet så petas nu Sam Larsson och Oscar Hiljemark till förmån för Alexander Fransson och Gustav Svensson som nu gör en något oväntade comeback.

I anfallet är det succéspelaren från det nederländska laget Heracles det vill säga Samuel Armenteros som ersätter Guidetti. Armenteros är för första gången uttagen i tävlingssammanhang. En träningsmatch har det dock blivit, mot Norge, och även där blev det succé direkt med ett mål.

Hela Sveriges trupp mot Bulgarien och Vitryssland

Målvakter
Karl-Johan Johnsson
Kristoffer Nordfeldt
Robin Olsen

Backar
Victor Nilsson Lindelöf
Martin Olsson
Ludwig Augustinsson
Andreas Granqvist
Emil Krafth
Mikael Lustig
Filip Helander
Pontus Jansson

Mittfältare
Marcus Rohdén
Gustav Svensson
Alexander Fransson
Jakob Johansson
Albin Ekdal
Emil Forsberg
Viktor Claesson
Jimmy Durmaz
Sebastian Larsson

Anfallare
Christoffer Nyman
Samuel Armenteros
Marcus Berg
Ola Toivonen