Tung förlust mot Bulgarien

Vi visste att bortamatchen mot Bulgarien skulle bli svårt men känslan på förhand var ändå att Sverige skulle ta alla tre poängen men det blev istället en tung förlust som innebär att Sverige tappat ledningen i gruppen och bjudit in Holland i kampen om VM-platserna.

Det blev en mardrömskväll för det svenska landslaget som föll borta mot Bulgarien med 3-2. Efter första halvleken var resultatet 2-2 och när Sverige tryckte på för tre poäng i slutskedet av den andra helvleken så var det istället Bulgarien som tog ledningen med 3-2.

Utsikterna i denna kvalgrupp har nu försämrats avsevärt för Sveriges del, även om det fortfarande finns en möjlighet att bli topp två i gruppen. Frankrike vann mot Holland med 4-0 och är nu gruppledare. Holland ligger fortfarande tre poäng bakom Sverige och med mycket sämre målskillnad. Detta banar dock vägen för att Sverige kommer att göra upp med Holland om en play-off-plats och lagen möts i den sista omgången.

Härnäst är det Vitryssland som står för motståndet, på bortaplan. Den matchen kommer att spelas på söndag med start 19:00. Om tre poäng mot Bulgarien var viktigt så är en seger nu ännu viktigare mot Vitryssland.