Inför Ungern – Sverige

Sverige stod för en stabil insats borta mot Frankrike i VM-kvalet, även om det blev en förlust. I kväll kommer Sverige att möta Ungern i en träningslandskamp och Janne Andersson kommer att testa en rad nya spelare.

Det blev en hedersam förlust borta mot Frankrike i VM-kvalet med 1-2. Sverige tog ledningen på en frispark av Emil Forsberg men kort därefter så kvitterade Frankrike till 1-1. Ledningsmålet för Frankrike kom på en omdiskuterad situation, som dels innehöll en målvaktstavla av Robin Olsen men också en fransk spelare i offside.

Sverige gjorde trots förutsättningarna, med skador och allt, en mycket bra insats och hade många chanser att göra fler mål och skapade de farligaste chanserna, speciellt i den första halvleken.

I kväll är det Ungern som står för motståndet i en träningslandskamp återigen på bortaplan. En match som förväntas bli helt annorlunda, där Sverige kommer att behöva föra matchen.

Ungern spelade match bara två dagar tidigare i VM-kvalet mot Andorra och kommer att ställa upp med en reservbetonad elva. Janne Andersson kommer också att göra stora förändringar i Sveriges och nya spelare som går in i elvan är Pontus Jansson, Marcus Rohdén, Oscar Hiljemark, Sam Larsson samt med en nytt anfallspar i Christoffer Nyman och Isaac Kiese Thelin.

Sveriges startelva mot Ungern

12 Kristoffer Nordfeldt
16 Emil Krafth – 14 Pontus Jansson – 4 Andreas Granqvist – 17 Oscar Wendt
7 Marcus Rohdén – 15 Oscar Hiljemark – 13 Jakob Johansson – 18 Sam Larsson
22 Christoffer Nyman – 9 Isaac Kiese Thelin

Sverige knapp favorit

Sverige borde givetvis vara favorit mot Ungern men bortaplan och en reservbetonad elva gör detta till en oviss match. Kikar vi på oddsen från spelbolaget betway så håller man Sverige som knapp favorit till oddset 2,70 mot ett spel på Ungern som ger 2,80 gånger pengarna.

Gå till betway för att spela >

Matchfakta Ungern – Sverige

Avspark: 19:45
Plats: Groupama Arena, Budapest
TV: TV12