Vem vinner skytteligan i fotbolls-VM 2022?

Vem vinner skytteligan i fotbolls-VM 2022? Ska vi tro oddsen blir det Harry Kane från England som tar hem skytteligan även i årets mästerskap. I VM 2018 gjorde han sex mål och blev mästerskapets meste målgörare med två måls marginal.

Favoriten hos spelbolaget Unibet är Harry Kane som vinnare av skytteligan men till relativt höga 9.00,så han är ingen solklar vinnarfavorit. Det är kanske inte så konstigt heller med tanke på vilka spelare han fightas med om titeln och att ingen annan lyckats vinna skytteligan två mästerskap i rad. Lyckas Kane med detta blir han därmed historisk.

Kylian Mbappé andrahandsfavorit

Harry Kane är som sagt inte den ende vasse målskytten i mästerskapet. I det franska landslaget finns två heta anfallare som också aspirerar på att bli mästerskapets skyttekung. Den ene är Kylian Mbappé som är andrahandsfavorit hos Unibet till oddset 10.00. Den andre är Karim Benzema som är Unibet tredjehandsfavorit tillsammans med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Ett bet på Benzema, Messi eller Ronaldo som vinnare av skytteligan ger just nu 15.00 gånger pengarna hos Unibet.

En intressant iakttagelse är att inga av Unibets fem favoriter att vinna skytteligan spelar i det brasilianska landslaget vilket Unibet håller som favorit att vinna mästerskapet. Neymar ligger sex i oddslistan och går att spela som vinnare till oddset 18.00. Samma odds ges den belgiske centertanken Romelu Lukaku.

Men vem vinner skytteligan? – Mitt tips

Det otroligt svårt att tippa vem som vinner skytteligan då det är otroligt många faktorer som spelar in. Jag skulle lägga mina pengar på antingen Kane eller Benzema.

Kane för att han är en pålitlig målskytt och spjutspetsen i England offensiv och lägg därtill en enkel grupp utan de riktiga storlagen, då kan det smälla på. Kane väntas också ta eventuella straffar för England.

Benzema har en riktigt stark säsong i ryggen, där han praktiskt taget bar Real Madrid fram till en CL-titel och fick en Ballon d’Or-utmärkelsen för sina insatser under året. Men det beror också lite på hur Frankrike formerar sin offensiv då de har många alternativ. Lite att ett mer chansartat spel än på Kane. I grupp D möter Frankrike Tunisien och Australien, två motståndare som Frankrike ska köra över.

I övrigt så finns det många stora namn jag skulle hålla mig bort från. Som Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar. Helt enkelt för att de spelar i lag med många offensiva alternativ redan. I den kategorin är Benzema undantaget, då han är i sitt livs form.

Alla oddsen på skytteligan

I listan här nedan ser du de hetaste spelarna att vinna VMs skytteliga enligt Unibet. Oddsen uppdateras löpan och kan därmed skilja sig från texten ovan.