Viktig vinst för Sverige!

Vilken fotbollskväll söndagen förvandlades till! Efter den blytunga förlusten mot Bulgarien blev nya poäng i de kvarstående matcherna ett måste för det svenska landslaget. Och som de levererade! En svag insats av den Vitryska backlinjen, i kombination med hög svensk press blev framgångsreceptet – och Janne Anderssons landslag plockade tre viktiga poäng. Med ett slutresultat på hela 0-4 bättrades även målskillnaden på avsevärt, vilket kan komma att bli avgörande när kvalserien närmar sig sitt slut. 

Efter att ha tappat gruppledningen till Frankrike efter en skakig insats mot Bulgarien tidigare i veckan var det ett revanschsuget Sverige som klev in på arenan i Minsk i går kväll. Efter en något trevande inledning av matchen blev en miss av den Vitryska backlinjen början på en ordentlig Svensk målfest. 0-4 var ett välkommet resultat, som gör att Sverige just nu håller fast vid sin andraplats i tabellen.

Luxemburg skrällde mot Frankrike

Sveriges målfest i all ära, men man måste nästan erkänna att det var Luxemburg som stod för den starkaste insatsen i grupp a den här helgen. Som jumbon i gruppen var de mer eller mindre borträknade inför söndagskvällens bortamatch mot storfavoriten Frankrike. Men efter en enorm insats skrällde Luxemburg ordentigt – de nollade det franska laget. På hemmaplan blev gruppledarna alltså snuvade på sina tre poäng, och fick istället bara med sig en pinne till tabellen.

Holland säkra mot Bulgarien

Holland och Bulgarien är båda med i matchen om kvalplatserna till VM. I matchen mellan de båda lagen var det Holland som kunde säkra tre poäng genom en vinst med 3-1 på hemmaplan. Med det så är det också just Holland som klättrar upp på tredjeplatsen i gruppen på sina 13 poäng.

Alla matcher är viktiga

Med två matcher kvar vardera, är det upplagt för en spännande upplösning av kvalgrupp a. Frankrike leder med sina 17 poäng efter krysset mot Luxemburg. Sverige är dem dock hack i häl på 16 poäng, och Holland ligger inte allt för långt efter på sina 13.

Alla matcher som kommer i fortsättningen är alltså oerhört viktiga för toppstriden, och hoppet om att sverige ska kunna knipa förstaplatsen i gruppen lever än! Med gruppens bästa målskillnad just nu, på +11 bollar, finns det goda utsikter för att man ska kunna ta sig vidare även om poängställningen skulle sluta lika med exmpelvis Holland.