VM skapar missnöje i Brasilien

Allt fler brasilianare uttrycker nu sitt missnöje mot VM-arrangemanget som slukar ekonomiska resurser som många anser kunde använts till bättre ändamål. Dessutom har förberedelserna inför fotbollsfesten inte varit optimala, Brasilien har släpat efter i tidsschemat när det gäller arenorna och infrastrukturen.

Demonstrationer och strejker

Den senaste tiden har vi kunnat läsa om busstrejker, demonstrerande urinvånare och upprörda medborgare i Brasilien som tycker VM kostar samhället för mycket pengar. Pengar som folket tycker borde lagts på exempelvis utbildning och sjukvård.

Missnöjet påverkar landslaget

Även Brasiliens landslag har märkt av missnöjet. När de anlände till träningslägret hindrade demonstranter spelarbussen från att köra fram. Förutom detta tyngs Brasiliens landslag av att förbundskaptenen Scolari är föremål för en utredning av portugisisk polis. Inför VM är Brasilien klara favoriter hos spelbolagen, men frågan är hur dessa oroligheter kommer påverka landslaget?

Kritik från storstjärnor

De två fotbollslegenderna Ronaldo och Pelé har också uttryckt sitt missnöje över att arenorna inte är färdiga och att förberedelserna varit dåliga. Pelé har även uttalat sig om problemen med hur korruption påverkat förberedelserna negativt. Till arenorna som inte blir klara i tid för mästerskapet hör bland annat Arena de Sao Paulo.