VM-uppdatering dag 11 – 30 november

VM-uppdatering dag 11 – 30 november

De första åttondelsfinalerna är nu spikade i Qatar-VM. Vi kollar även in dagens matcher som avgör grupp C och grupp D med förutsättningarna.

Under gårdagen fick vi fyra slutspelsklara lag från grupp A och grupp B. Nederländerna vann planenligt mot Qatar, med 2-0, och kommer nu att ställas mot USA som vann med knappa 1-0 i mötet mot Iran.

Grupp B toppades till slut av England som vann det brittiska derbyt på ett övrtygande sätt mot Wales, med 3-0. England kommer nu att möta Senegal som slutade på andra plats i grupp A efter den nödvändiga segern mot Ecuador med 2-1.

Klara åttondelsfinaler:

Grupp C och D ska avgöras idag

Under onsdagen ska grupp C och grupp D avgöras. I grupp C har vi ett riktigt intressant toppmöte mellan Polen och Argentina. Men även mötet mellan Saudiarabien och Mexiko kommer bli oerhört intressant att följa. Inför dessa två matcher har alla lag en chans att ta en av de två platserna till slutspelet. För Argentina kan en poäng räcka mot Polen om Saudiarabien inte vinner mot Mexiko.

I grupp D är Frankrike redan klara för slutspelet men har inte säkrat gruppsegern ännu. De väntas dock gör det mot Tunisien och endast en poäng räcker. I gruppens andra match för dagen så behöver Danmark vinna mot Australien för att gå vidare. För Australien räcker det med oavgjort, om inte Tunisien skräller och vinner mot Frankrike.