VM-uppdatering dag 7 – 26 november

VM-uppdatering dag 7 – 26 november

Nu är den andra omgången igång i Qatar-VM igång och efter gårdagens förlust så är hemmanationen redan nu utslaget. Samma kan gälla för Argentina om de inte tar poäng mot Mexiko under lördagen.

Hemmanationen Qatar är rekorddåligt

Qatar-VM fortsätter att leverera oväntade resultat och mållösa matcher. Ett oväntat resultat var dock inte Sengals 3-1 seger mot hemmanationen Qatar i grupp A. Efter den historiska premiärförlusten för en värdnationen så är nu Qatar också den första hemmanationen att förlora två raka gruppspelsmatcher vilket i sin tur innebär att de är utslagna ur turneringen.

Grupp A levererade dock ett oväntat resultat när Nederländerna och Ecuador kryssade, 1-1. För Ecuador var det återigen Enner Valencia som nätade vilket skickar honom högst upp i skytteligan med sina tre må.

Efter utskåpningen av England i grupp B så vände Iran på steken och vann mot Wales efter två sena mål. Båda målen gjordes på övertid efter att Wales målvakt, Wayne Hennessey, fått syna det röda kortet och därmed blev den första spelaren i detta VM att visas ut.

Sist men inte minst så var det många som hade sett fram emot fredages höjdpunkt England mot USA. Efter England överkörning av Iran i premiären så var förhoppningen att England skulle fortsätter på det inslagna spåret, så blev det inte. Istället var det USA som imponerade desto mer. Men på det hela var det en rätt tråkig match som slutade 0-0.

Tangerat rekord i mållösa matcher i gruppspelet

Englands möte mot USA är den femte mållösa matchen så här långt i Qatar-VM. Av de 20 matcher som har spelats så här långt har därmed 25 procent slutat mållöst. Vi är inte ens halvvägs in i gruppspelet och trots det har mästerskapet redan nu tangerat ”rekordet” i antalet mållösa matcher i ett VM-gruppspelet.

Dagens matcher

Lördagens matcher i fotbolls-VM kommer att spelas i grupp C och grupp D. Med heta möten som Frankrike vs Danmark och framförallt Argentina behöver ta poäng mot Mexiko efter chockförlusten i premiären mot Saudiarabien.

11:00 Tunisien – Australien

14:00 Polen Saudiarabien

17:00 Frankrike – Danmark

20:00 Argentina – Mexiko

Neymar missar gruppspelet

Storstjärnan i Brasilien, Neymar, utgick från premiärmatchen med en stukad fot och missar resten av gruppspelet. Det gör även landsmannen Danilo med samma skada.

I Ecuador så utgick Enner Valencia strax innan fulltid mot Nederländerna och fick bäras ut på bår med vad som såg ut att vara en knäskada. Valencia grinade illa och det såg inte bra ut. Ecuador möter Senegal härnäst i kampen om en plats i slutspelet kommer att behöva Valencia på planen.