VM-uppdatering dag 8 – 27 november

VM-uppdatering dag 8 – 27 november

Lördagen bjöd inte på några större överraskningar men vi kan konstatera att Argentina har rett ut sin kris efter segern mot Mexiko och att Frankrike är första nationen att ta sig vidare till slutspelet efter segern mot Danmark. Och under söndagen kan även Spanien bli slutspelsklara och i samma veva skicka ut Tyskland ur turneringen.

Polen toppar grupp C efter Lewandowskis mål

Under lördagen tog Polen en otroligt viktig seger mot Saudiarabien med 2-0 och toppar nu grupp C med fyra poäng. Storstjärnan Robert Lewandowski fick äntligen fira ett VM-mål och var tårögd efter att ha punkterat matchen.

I samma grupp så vann ett piskat Argentina över Mexiko med 2-0. Lionel Messi var som vanligt i en av förgrundsfigurerna och inledde målskyttet. Poängen gör att Argentina nu har en avsevärt bättre chanser att ta sig vidare, och i nästa omgång är det Polen som väntar. Ett kryss kan räcka för Argentina om Saudiarabien samtidigt inte vinner mot Mexiko.

Frankrike är första nationen att ta sig vidare

Frankrike vann stormötet mot Danmark i grupp D, efter två mål av Kylian Mbappé. Med sex poäng i gruppen så är Frankrike den första nationen att säkra avancemang till slutspelet. I samma grupp vann Australien över Tunisien med knappa 1-0 och ligger nu tvåa i gruppen på tre poäng. Danmark har endast en pinne så här långt och är pressade av vinna mot Australien i sista omgången.

Söndagens matcher

Under söndagen är det matcher i grupp E och grupp F som är på programmet. En omgång där Japan kan gå upp på sex poäng om de vinner mot Costa Rica i grupp E. Och det kan även Spanien göra och säkra avancemang vid seger mot Tyskland, om Japan samtidigt tar poäng mot Costa Rica.

I grupp F ska det bli intressant att se om Kanada återigen kan plocka fram en bra insats i mötet mot Kroatien. Och om Marocko kan stå emot Belgien, som de gjorde mot Kroatien.