VM-uppdatering dag 9 – 28 november

VM-uppdatering dag 9 – 28 november

Söndagen bjöd som många andra dagar i Qatar-VM på dramatik och oväntade resultat, framförallt Marockos skalp mot Belgien. Och under måndagen har vi flera intressanta möten att se fram emot.

Japan föll mot Costa Rica

I grupp E hade Japan vägen krattad för ett avancemang efter segern mot Tyskland i premiären. Men istället föll Japan, något oväntat, mot Costa Rica med uddamålet 0-1. Nu har Japan istället en måstematch i nästa omgång där Spanien väntar.

Just Tyskland och Spanien möttes under söndagskvällen i grupp E. Efter Costa Ricas seger mot Japan så hade Tyskland helt plötsligt inte samma press på sig att vinna mot Spanien. Spanien tog ledningen genom Alvaro Morata och såg länge ut att gå mot ytterligare tre poäng men Niclas Füllkrug blev en oväntad matchhjälte när han i den 83 minuten tryckte in bollen till 1-1, som blev slutresultatet. Tyskarna är i en bättre position inför den sista omgången där Costa Rica nu väntar, men då behöver man samtidigt förlita sig på att Spanien vinner mot Japan.

Stor skräll i grupp D

Grupp D har verkligen tagit en vändning efter söndagens resultat. Marocko slog nämligen Belgien med 2-0. En skräll som många inte trodde på förhand men Belgien visade sig inte från sin bästa sida och resultatet var välförtjänt.

I det andra mötet i grupp D så stod Kanada återigen för en hedersam insats mot Kroatien. Och man inledde målskyttet redan i den 2 minuten genom storstjärnan Alphonso Davies. Men innan haltidsvisslan ljöd så hade Kroatien både kvitterat och tagit ledningen. Matchen slutade med en 4-1 seger till Kroatien. Kanada är därmed utslaget och i toppen av gruppen samsas nu Kroatien med Marocko med 4 poäng vardera.

Måndagens matcher

Under måndagen ska den andra omgången av gruppspelet avslutas med två matcher från grupp G och grupp H. Stormötet för dagen är Portugal mot Uruguay i grupp H, en match där Uruguay behöver visa upp sig från en bättre sida än vad de gjorde mot Sydkorea i premiären. Under dagen ska Brasilien och Schweiz mötas i grupp G, båda vann premiären och vinnaren i det mötet säkrar en plats i slutspelet.