Dagens VM-matcher: Dag 24

Belgien möter England i dagens bronsmatch i fotbolls-VM. En match om tredje pris är oftast avslagen men Belgien lär var motiverade att vända hem med en historisk VM-medalj.

Dagens bronsmatch

16:00 Belgien – England
Odds 1X2: (2,35 – 3,75 – 3,05)
Odds att vinna: (1,60 – 2,25)

Oddsen är hämtade från Bethard (kl 11:30 den 14 juli)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Belgien favorit till sin första VM-medalj

Belgiens gyllene generation lyckades inte besegra Frankrike i semifinalen men har ändå möjlighet att få med sig en bronsmedalj från detta VM. Trots besvikelsen över en missad final så skulle en bronsmedalj ändå vara stort för ett Belgien som har en fjärde plats, i VM 1986, som bästa resultat.

Frågan är dock hur stor denna bronsmatch är för England, egentligen. Visst var förhoppningarna om att slåss om medaljer inte stora på förhand. Men väl i slutspelet fick man en enkel resa till semifinalen, som man förlorade mot Kroatien på övertid. Vilket i slutändan blev ett stort slag för ett England som började drömma om en guldmedalj med dängan ”it’s coming home”.

Efter 120 minuter mot Kroatien, och en mindre dags vila än Belgien, måste nu engelsmännen ladda om till lördagens bronsmatch. Den stora frågan är om orken och motivationen finns där. Inte blir det bättre av att man kommer att sakna flera spelare i denna bronsmatch mot ett Belgien som inte har samma problematik.

Nja känslan är att Belgien har alla förutsättningar på sin sida i denna bronsmatch. Oddsen talar klart till Belgiens fördel och hos Bethard ger ett bet relativt låga 1,60 gånger pengarna.