Dags för kvartsfinaler i Dam-VM

I Dam-VM är det i kväll dags för kvartsfinaler men tyvärr utan Sverige som förlorade åttondelsfinalen Tyskland med 1-4. Först ut är just Tyskland som kommer att möta Frankrike vid 22:00.

Åttondelsfinalen mot Tyskland speglar lite hur det har varit denna turnering för Sverige. Man får inte till en etablerat anfallsspel och många gånger så tappar Sverige bollen enkelt eller så slår man en felpass. Tyskland tog ledningen, två gånger om, och när trean kom i den 79 minuten så var saken klar. Sverige fick dock ett tröstmål bara minuter efter 0-3 målet men Tyskland skulle få det sista ordet och fastställde slutresultatet 4-1.

Det som dock är glädjande är att Sverige, trots allt, tog en plats OS-kvalet eftersom England vann över Norge samtidigt som Japan besegrade Holland. OS-kvalet kommer att spelas någon gång i februari/mars nästa år och de deltagande nationerna är Schweiz, Sverige, Holland och Norge.

Tyskland kommer nu att ställas mot Frankrike i kvällens första kvartsfinal med start 22:00. Därefter kommer Kina att möta en annan turneringsfavorit nämligen USA vid 01:30.

På lördagskvällen fortsätter kvartsfinalerna att spelas och då möter Australien och Japan och sedan natten till söndags så möts England och Kanada.

Dessa är favoriter att bärga titeln

Tyskland: 2,90
USA: 3,30
Japan: 7,00
Frankrike: 7,25
Kanada: 12,00
Australien: 16,00
England: 19,00
Kina: 51,00

Odds från Unibet