Frankrike tog den första platsen i finalen

Frankrike vann en taktisk insats i semifinalen mot Belgien och är därmed vidare till VM-final. I morgon avgörs det om det blir Kroatien eller England i finalen.

Resultatet från tisdagens semifinal

Frankrike – Belgien 1 – 0

En taktisk insats av Frankrike

Semifinalen mellan Frankrike och Belgien blev inte den offensiva drabbning som vi hade hoppats på. Frankrike låg på defensiven för att förhindra Belgiens omställningar och satsa i sin tur på kontringar. Belgien fick trots det en del vassa chanser i den första halvleken och var det bättre laget, även Frankrike skapade en del de också. Men inte tillräckligt för att den första halvleken skulle bjuda på ett mål och vi hade 0-0 i halvtid.

I den andra halvleken så gjorde Frankrike ett tidigt mål, i den 56 minuten, när Samuel Umtiti vann höjdduellen mot Marouane Fellaini på en hörna och nickade in 1-0 för Frankrike. Efter målet så satsade Frankrike än mindre offensivt och ville gärna dra ned på tempot direkt.

Belgien lyckade aldrig skapa några riktiga farligheter och tiden rann iväg väldigt fort och det blev till slut en 1-0 seger för Frankrike.

Frankrike är nu vidare till sin andra mästerskapsfinal, efter EM-finalen, och blir klar favorit oavsett om det blir England eller Kroatien man möter.

För Belgien så lever fortfarande drömmen om en VM-medalj i lördagens bronsmatch.