Inför kvartsfinalerna

I skrällarnas VM så är det nu dags för kvartsfinaler som kommer att spelas under fredagen och lördagen. Sverige tog sig vidare från åttondelsfinalen mot Schweiz och kommer att ställas mot England i kvartsfinalen på lördag.

Skrällarna VM fortsätter att ge oss oväntade resultat och spännande matcher. I åttondelsfinalerna så stod hemmanationen Ryssland för en skalp när de skickade ut Spanien efter ett straffavgörande. Och Colombia var inte långt ifrån att vinna över England efter ett straffavgörande. Danmark var också nära en skräll mot Kroatien och även det mötet avgjordes på straffar. Japan gjorde mötet mot Belgien oerhört intressant när de tog ledningen med 2-0 i den andra halvleken och var nära att stå för den enskilt största skrällen i detta slutspel. Men belgarna redde ut situationen i den sista matchminuten och gick vidare med blotta förskräckelsen.

Så spelas kvartsfinalerna

På det ena sidan av slutspelsträdet har vi två stormatcher under fredagen mellan Uruguay – Frankrike med avspark 16:00 och senare under kvällen så kommer Brasilien – Belgien
att mötas med avspark 20:00. Där är Frankrike är klar favorit mot Uruguay och Brasilien mot Belgien.

På lördagen kommer de andra två kvartsfinalerna att spelas på den andra sidan av slutspelsträdet och med inte lika spektakulära matcher. Först ut är Sverige – England med avspark 16:00 och sedan Ryssland – Kroatien med avspark 20:00. Och oddsen ger England och Kroatien avsevärt största chanser att gå vidare.

Sverige sida av slutspelsträdet är verkligen talande för hur detta verkligen är skrällarnas VM. För vem hade trott att vi skulle få se Sverige, England, Ryssland eller Kroatien i en VM-final. Så ser verkligheten ut och visst känns det lite konstigt när vi på andra sidan har de fyra storlagen Frankrike, Brasilien, Uruguay och Belgien som får göra upp om en plats i finalen.

Läs mer om slutspelet här >

Mötena i kvartsfinalerna

6/7 – Fredag

16:00 Uruguay – Frankrike
Odds att gå vidare: 2,85 – 1,40

20:00 Brasilien – Belgien
Odds att gå vidare: 1,52 – 2,40

7/7 – Lördag

1600 Sverige – England
Odds att gå vidare: 2,90 – 1,39

20:00 Ryssland – Kroatien
Odds att gå vidare: 2,40 – 1,52

Slutspelsträdet 2018

Slutspesträdet 2018

 

Dessa kan mötas i semifinalerna

På vänstra sidan

Frankrike – Brasilien

Frankrike – Belgien

Uruguay – Belgien

Uruguay – Brasilien

På högra sidan

Kroatien – England

Kroatien – Sverige

Ryssland – England

Ryssland – Sverige

1 tanke kring ”Inför kvartsfinalerna

Kommentarer inaktiverade.