Inför USA – Sverige

Vid 02:00 i natt ska Sverige ta sig an USA i en otroligt viktig match i damernas fotbolls-VM och med tanke på hur det såg ut i den första omgången är oddsen till USA:s fördel.

Oavgjort mot Nigeria i premiären

Sverige stod för en blek insats mot ett Nigeria som samtidigt imponerande. Efter att Sverige tagit ledningen, två gånger om, så kom Nigeria tillbaka och kvitterade i dan andra halvleken. Sverige utökade återigen men med bara minuter kvar av matchen så fick man återigen kapitulera mot Nigeria och matchen slutade 3-3. Sverige var stora favoriter inför mötet men med tanke på hur matchbilden såg ut och med flera svenskor med krampkänningar så får man vara glada för ett poäng.

USA inledde med en 3-1 seger mot Australien

I natt är det dags för ny match i grupp D och då är det USA som står för motståndet vid 02:00.USA vann mötet mot Australien, efter mycket om och men, med 3-1 i den första omgången av grupp D.

Viktiga poäng står på spel

Mötet mot USA kommer att bli en riktig utmaning framförallt med tanke på hur Sverige spelade mot Nigeria. Dessutom måste Sverige få bukt med de märkliga krampkänningarna som inte borde eller brukar vara ett problem i vanliga fall. Mot USA är det otroligt viktiga poäng som står på spel för Sveriges del men det som också kommer att bli avgörande för Sveriges fortsättning i denna grupp är det andra mötet i gruppen mellan Australien och Nigeria som spelas vid 23:00 i kväll.

Sverige bra statistik mot USA

Även om USA tillhör en av favoriterna inför turneringen och är rankade som andra bästa landslaget, enligt FIFA:s ranking, så har Sverige haft bra statistik mot USA den senaste tiden. I Algarve Cup tidigare i år vann Sverige med 1-0 och året dessförinnan slutade mötet i cupen oavgjort. Lagen möttes även i VM 2011 och även då utgick Sverige med seger med 2-1, även det i gruppspelet. Ser man till de fem senaste mötena lagen emellan så har Sverige ett övertag med två vunna, två oavgjorda och en förlust.

Asllani redo för spel

En av spelarna som redan fick kliva av i halvtid mot Nigeria var Kosovare Asllani men enligt uppgifter ska hon vara redo för spel mot USA och därmed ska hela den svenska truppen vara tillgänglig för spel.

Oddsen till USA:s fördel

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så ger spelbolagen inte Sverige några större chanser i kväll och bland annat ger betway låga 1,50 för en seger till USA och hela 5,50 gånger pengarna om Sverige skulle vinna mötet.

Spela på ”Rätt resultat” hos betway och du får pengarna tillbaka om matchen skulle sluta 0-0.

Gå till betway för att spela på USA-Sverige >