Inför: VM-finalen Tyskland – Argentina

På söndag avgörs fotbolls-VM 2014 när Argentina och Tyskland möts i VM-finalen. Tyskland har slagit ut Argentina i de två senaste turneringarna och står nu inför ett nytt försök. Enligt oddsen kommer Tyskland att lyckas igen och därmed ta hem VM-guldet.

Start: sön 13 juli kl 21:00 i TV4
Odds: 2,25 – 3,20 – 3:45 (Unibet)

Förra gången nationerna möttes var i kvartsfinal i VM 2010 och då segrade Tyskland över Argentina med 4-0. Även i kvartsfinalen i VM 2006 vann Tyskland, fast då efter straffavgörande.

Argentina har faktiskt inte nått längre än kvartsfinal sedan åren 1986 och 1990. Då var man i final och motståndaren hette Västtyskland. Argentina vann den första finalen och Västtyskland vann den andra finalen. Vilket lag som segrar i VM-finalen 2014 återstår nu att se.

Tyskland körde över Brasilien

Tyskland har imponerat i detta VM. I semifinalen krossade Tyskland hemmanationen Brasilien med 7-1. Laget har visat upp ett organiserat starkt spel i stort sett hela VM, såväl defensivt som offensivt, vilket manglingen av Brasilien visade. Tyskarna är det lag som har gjort flest mål i VM, nämligen 17 stycken. Miroslav Klose blev historisk när han sköt det 16:e VM-målet och kan nu utöka ledningen ytterligare.

Argentinas styrka i defensiven

Argentina hör dock till de lag som släppt in minst antal mål i VM, 3 stycken och har imponerat i defensiven. Framåt har Messi stått för flera av prestationerna, såväl i målgörandet som att skapa lägen. Totalt har laget gjort 8 mål.

Utgången av semifinalen var dock inte lika självklar för Argentina som för Tysklands del. Semifinalen mot Holland fick avgöras på straffar och här gjorde Argentina 4 mål mot Hollands 2 mål. Inför finalen kommer Argentina att ha en dags mindre vila än Tyskland, vilket Argentinas förbundskapten Alejandro Sabella har betonat.

VM vinner VM?

Blir det Messi som kommer att föra Argentina till VM-guld, som Maradona gjorde 1986? Eller blir det Joachim Löws tyska landslag som får lyfta pokalen? Unibet håller Tyskland som favoriter, men allt avgörs på söndag på klassiska Maracanã.

Avspark i VM-finalen Tyskland – Argentina är kl 21:00!