Inget VM för Franck Ribery

Det har varit tunga dagar för Frankrike i uppladdningen inför fotbolls-VM, som drar igång om blott en vecka, med beskedet att både Clement Grenier samt storstjärnan Franck Ribery missar VM.

Förhoppningarna fanns att Riberys ryggskada skulle bli bättre och han var också med i den slutliga 23-mannatruppen. Men det visade sig att skadan istället blivit värre och därmed så kommer Ribery inte att kunna delta i VM. Ribery är en av Frankrikes absolut största stjärnor och bortfallet av Ribery är ett hårt slag. Frankrike kommer också att få klara sig utan Clement Grenier som slog upp en skada på en träning. Ersättare för de två blir Rémy Cabella samt Morgan Schneiderlin.

Andra stjärnor som missar VM

Det är inte bara Frankrike som är skadedrabbat. Sedan tidigare är det klart att Colombia kommer att få klara sig utan en av världens bästa anfallare Radamel Falcao samt att Holland kommer att sakna de två mittfältarna Kevin Strootman och Rafael van der Vaart.

I dagarna blev det klart att Rysslands lagkapten Roman Sjirokov även han missar VM på grund av en skada samt att Italiens Riccardo Montolivo skadade sig i träningsmatchen mot Irland och det blir inget VM för hans del heller.

Belgien, som är en riktig outsider i detta VM, åkte på en rejäl smäll när det blev klart att anfallaren Christian Benteke inte kommer till VM. Ett stort avbräck för Belgien som har ett stjärnspäckat lag men som måste få ut maximalt av truppen om de ska nå långt i turneringen.

England åkte på en riktigt smäll när Theo Walcott skadade sig i en cupmatch för Arsenal, tidigare i vår, och kommer därmed inte heller till till spel i VM.

Världsmästarna Spanien har också fått sin beskärda del av skador och kommer att sakna Barcelona-målvakten Victor Valdes, som har en bra säsong i ryggen, samt Bayern Münchens mittfältare Thiago Alcantara.

Även Tysklands mittfältare Marco Reus kommer att missa VM, efter att ha slitit av ledbandet i träningsmatchen mot Armenien. Reus röstades fram som Bundesligas bästa spelare den gångna säsongen. Tyskland har redan Marcel Schmelzer, Ilkay Gündogan och Sven Bender på skadelistan.

Småskadade spelare som kan missa mästerskapet

Spelare som det fortfarande finns en del oklarheter kring och som skulle vara stora avbräck om de missar VM är Spaniens anfallare Diego Costa, Uruguays Luis Suarez som precis har opererat sitt knä samt Portugals viktigaste spelare Cristiano Ronaldo som även han är småskadad.

Englands Alex Oxlade-Chamberlain skadade sig i en träningsmatch mot Ecuador, kort inpå VM-premiären, och kommer med all sannolikhet att missa hela gruppspelet men kommer fortfarande vara en del av Englands trupp. Så förhoppningarna finns att han kan repa sig snabbare än så.