Kroatien vidare till kvartsfinal efter drama mot Japan

Kroatien vidare till kvartsfinal efter drama mot Japan

Japan har varit ett av de stora utropstecknen i Qatar-VM med segrar över både Spanien och Tyskland i gruppspelet. Japan ställdes nu mot Kroatien i åttondelsfinalen under och hade återigen oddsen emot sig. Med drömmen om att gå vidare till sin första VM-kvartsfinal, men så blev det inte.

Japan inledde matchen starkt mot ett Kroatien som inte var med i matchen. välförtjänta 1-0 kom också strax innan halvtid när Daizen Maeda stötte in bollen efter en hörna.

Kroatien hämtade sig under halvtidsvilan och var klart bättre direkt i den andra halvleken. Utdelningen väntade inte på sig och den stora stjärnan Ivan Perisic kvitterade redan i den 56 minuten. Men halvleken flöt därefter mest bara förbi utan att någon utav lagen riskerade mer än vad man behövde, och matchen gick till förlängning som gick till straffar.

En straffläggning där Japanerna inte hade nerverna med sig när de äntligen skulle ta sig vidare till sin första kvartsfinal i ett VM. De lyckades bara förvalta en av fyra straffar och då räckte det för Kroatien att bara sätta två av sina för att säkra avancemang.

Kroatien är därmed vidare till kvartsfinal där antingen Brasilien eller Sydkorea väntar. Oddsen är givetvis på Brasiliens sida, som är guldfavoriter.