Mållöst mot Peru

Det sista VM-genrepet mot Peru blev likt matchen mot Danmark inte mycket att hänga i julgranen. Den svenska defensiven satt men offensivt var det tunt.

Lördagens möte mot Peru blev inte den injektionen som vi hade hoppats på inför fotbolls-VM som drar igång nu på torsdag.

Två målchanser i första halvleken

Den första halvleken började positivt med en halvchans för Ola Toivonen. Och i slutet av den första halvleken så stod Viktor Claesson för ett fränt nummer när han med en bicykletas fick bollen på mål. Däremellan fick Peru en vass kontring men Robin Olsen kom ut bra och kunde täcka ut bollen. Mer än så bjöd inte den första halvleken på.

Den andra halvleken bjöd inte på några heta chanser och det kändes nästan som båda lagen ville spela av matchen för att undvika skador.

Tre svenska spelare får godkänt

Defensivt går det inte klaga på Sverige mot Peru. Man släppte inte mycket men precis som mot Danmark så stod firman Berg/Toivonen för ett uddlöst anfallsspel. De som får godkänt är Robin Olsen, Viktor Claesson och Ludwig Augustinsson. Den sistnämnda stod för en bra match både defensivt och offensivt och har sannolikt spelats till sig en startplats mot Sydkorea.

Fyra matcher utan seger under våren

Sverige går nu in i fotbolls-VM, och mötet mot Sydkorea den 18 juni, med ett mål på fyra matcher under våren och utan seger. Inte ett facit man vill ha inför mästerskapet.