Nederländerna och Argentina vidare & möts i kvartsfinal

Nederländerna och Argentina vidare & möts i kvartsfinal

De två första åttondelsfinalerna är avgjorda i fotbolls-VM. Vidare är Nederländerna och Argentina som nu kommer att mötas i kvartsfinalen.

Dumfries imponerade när Nederländerna slog USA

Nederländerna och USA var först ut av alla åttondelsfinalerna på lördagseftermiddagen. En match där Denzel Dumfries stack ut med två målgivande passningar i den första halvleken, till Memphis Depay och Daley Blind. Och efter att USA legat på i den andra halvleken och fick till en kvitteringen, något turligt, genom Haji Wright. Så satte Dumfries pricken över i:et med att kort därefter utöka till 3-1, som blev slutresultatet. Även om USA pressade Nederländerna i andra halvleken så var klasskillnaden tydlig.

Argentina vann över Australien – till slut

Senare under kvällen skulle Argentina och Australien göra upp om vem som möter Nederländerna i kvartsfinalen. Argentina var stor favorit på förhand och tog också ledningen i den 35 minuten genom Lionel Messi. Messi är nu uppe på nio VM-mål och går därmed om Maradona, i den inhemska målligan, och har nu bara Gabriel Batistuta framför sig med 10 VM-mål totalt.

Trots ledningen så imponerade inte Argentina spelmässigt. Och 2-0 fick de till skänks i den 57 minuten när Mat Ryan i Australiens mål var lite väl våghalsig i eget straffområde och Julian Alvarez dök påpassligt upp och stötte in bollen. Australien lyckades kämpa sig tillbaka och i den 77 minuten kom kvitteringen när Craig Goodwin drog på ett distansskott som ändrade riktning på Enzo Fernandez och ställde Emi Martinez i Argentinas mål. I de sista skälvande minuterna så lyckades Australien skaka fram två riktigt vassa chanser men Argentina stod emot och kunde pusta ut när domaren blåste av matchen.

Då möts Argentina och Nederländerna

Kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna kommer att spelas den 9 december med avspark 20:00.