Säker svensk seger över Thailand

Som väntat så vann Sverige över Thailand i söndagens drabbning i grupp F. Även om det inte blev samma utskåpning som USA stod för tidigare i gruppspelet.

Efter USAs rekordseger med 13-0 över Thailand så var det ingen som tvekade om att Sverige inte skulle vinna över thailändskorna under söndagen. Frågan var bara med hur många mål och om Sverige skulle vara lika effektiva som USA.

I öppningsmatchen mot Chile så fick inte svenskorna till det och med två sena mål så säkrade man segern. Annorlunda var det mot Thailand då Linda Sembrant gav Sverige ledningen redan i den 6 minuten. Kosovare Asllani gjorde 2-0 i den 19 minuten, efter en målvaktsretur. 3-0 kom i den 42 minuten signerat Fridolina Rolfö, distinkt i krysset. Resultet stod sig i halvtid och därmed höll man jämna steg med USA.

Den andra halvleken blev inte lika fruktsam för Sverige. Två mål blev det till slut av Lina Hurtig och ett sent mål av Elin Rubensson. Slutresultatet blev 5-1, ett helt godkänt resultat men detta innebär att Sverige måste vinna mot USA i den sista omgången för att stå som gruppvinnare.