Under onsdagen var ordningen återställd och de tre storfavoriterna för dagen tog hem sina matcher även om det inte var tre, i kategorin, säkra vinster.

Portugal – Marocko 1 – 0
Uruguay – Saudiarabien 1 – 0
Iran – Spanien 0 – 1

Marocko föll med flaggan i topp efter Ronaldos tidiga mål

Portugals möte mot Marocko i grupp B började bra. Cristiano Ronaldo gjorde 1-0, sitt fjärde, redan i den fjärde minuten och det såg ut som att det skulle bli en jobbig match för marockanerna. Men Marocko spelade upp sig och var när fler gång och Portugals målvakt fick göra flera högklassiga räddningar. Faktum är att Marocko hade fler avslut mot mål och skott på mål än Portugal men lyckades inte näta och Portugal vann till slut med 1-0.

Med två förluster i bagaget så Marocko inte gå vidare längre. För Portugal så ser det ljust ut, med fyra poäng inför den avgörande matchen mot Iran i den sista omgången.

Seger för Uruguay i värmen i Rostov

Saudiarabien stod för en bättre insats mot Uruguay än i öppningsmatchen mot Ryssland i grupp A. Dock var det Uruguay som tog ledningen. I den 23 minuten kunde Luis Suarez raka in bollen i öppet mål efter att Saudiarabien målvakt varit ute och hängt tvätt på en hörna. Saudiarabien skrapade fram några halvchanser men inte mer än så. Uruguay, och framförallt Edison Cavani, var nära att utöka men effektiviteten fanns inte där. I värmen så ville inte Uruguay heller förta sig och matchen slutade 1-0.

Vinsten för Uruguay innebär att Saudiarabien inte längre har någon chans att gå vidare. Detsamma gäller för Egypten som var tvunget att förlita sig på att Saudiarabien vann över Uruguay. Både Ryssland och Uruguay har säkrat avancemang och vem som blir gruppetta avgörs i den sista omgången då lagen möts.

Spanien kom undan med blotta förskräckelsen

Det sena mötet mellan Spanien och Iran blev mer spännande än vad man kunnat tro på förhand. Efter en mållös första halvlek så tog Spanien ledningen i den 54 minuten. Diego Costa hade turen med sig när han i Irans straffområde fick bollen på, sig i en märklig situation, och bollen gick rakt i mål. I den 61 minuten så kvitterade Iran på en frispark och efter ett vilt firande så visade sig att domaren blåst för offside. Spanien var nära att utöka sin ledning i den 69 minuten men även denna match slutade 1-0.

Spanien har likt Portugal nu fyra poäng i grupp B och har än så länge inte säkrat avancemang.