Sverige – Holland i VM-kvalet

Så är det äntligen dags för Sverige att gå in i VM-kvalet till Rysslands-VM 2018 och för den nya förbundskaptenen Janne Andersson att ta ut sin första startelva. Men det kommer att bli en tuff uppgift då Holland står för motståndet.

Nu börjar Sveriges resa i VM-kvalet utan trotjänare som Kim Källström, Andreas Isaksson och framförallt Zlatan Ibrahimovic. Janne Andersson har en gedigen uppgift framför sig att mönstra det nya Sverige som är inne i en generationsväxling utan de tidigare stjärnorna som bar laget fram. I truppen till kvällens drabbning med Holland har Andersson valt en del nya namn och valt att återigen ger Oscar Wendt chansen i landslagströjan. Läs mer om trupputtagningen.

Tänkbar svensk startelva mot Holland

Enligt uppgifter från diverse medier så har Andersson tränat in en elva och därmed är det inte otänkbart att startelvan kommer att se ut enligt nedanstående:

(4-4-2)
Robin Olsen
Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Oscar Wendt
Marcus Rohdén, Alexander Fransson, Oscar Hiljemark, Emil Forsberg
John Guidetti, Marcus Berg

Tuff kvalgrupp för Sverige

Sverige har lottats in i en tuff VM-kvalgrupp och förutom Holland så kommer man att få tampas med Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. I grupper får endast gruppettan en direktplats till VM medan tvåan går vidare till play-off. Att försöka ta en plats i gruppen för Frankrike eller Holland kommer givetvis att bli en oerhört svår uppgift för detta nya svenska landslag.

Sverige möter ett pressat Holland

Hemmamatchen mot Holland är nu av yttersta viktig med tanke på hur svårt det kommer vara att ta sig vidare från denna grupp. Det som dock talar lite till Sveriges fördel är att även Holland är inne i en generationsväxling samt att man har ett krisartat EM-kval bakom sig där man inte fick mycket att stämma. Lägg därtill att Holland inför denna premiärmatch i VM-kvalet i början av september förlorade hemma mot Grekland med 1-2 vilket givetvis var lite av ett fiasko. Så det är ett rejält pressat Holland som man kommer att få ta emot på Friends Arena i kväll.

Hyfsat jämna odds

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de ändå jämna inför mötet mot Holland. Ett spel hos Unibet ger just nu 3,30 på Sverige som vinnare och 2,30 på att Holland tar hem tre poäng.

Odds: 3,30 – 3,30 – 2,30 Odds från Unibet >

Matchfakta Sverige – Holland

Avspark: 20:45
TV-kanal: Kanal 5
Plats: Friends Arena, Stockholm