Inför Sverige – Tyskland och startelvan

I kväll är det Tyskland som står för motståndet i den sista gruppspelsmatchen i kvalet och även om Sverige redan nu är klara för play-off är  poäng mot Tyskland av yttersta vikt för att hamna i seedningsgrupp 1 inför play-off-lottningen.

Tyskland behöver inte gå för fullt i detta möte då man redan är helt klara för spel i Fotbolls-VM nästa år. Dock har tyskarna en revansch att utkräva efter att ha tappat 4-0 till 4-4 på hemmaplan mot Sverige tidigare i kvalet, så frågan är hur mycket det kommer att hålla tillbaka.

Både Sverige och Tyskland är skadedrabbade och för Tysklands del kommer man att få klara sig utan bland annat Samir Khedira, Mario Gomez samt Miroslav Klose. Spelare som Sverige gärna klarar sig utan i en sådan här match, men trots bortfallen är Tyskland fortfarande bättre på alla positioner och lagdelar om man jämför 1 mot 1.

Sverige kommer att vila Andreas Isaksson,  Mikael Lustig samt Johan Elmander som alla har skadekänningar och kommer därmed att starta på bänken. Och med tanke på att Zlatan är avstängd och att Elmander nu inte kan starta match så har man blixinkallat Alexander Gerndt.

Matchstart mellan Sverige och Tyskland är klockan 20:45 i kväll och kommer att sändas i Tv4.

Tyskland är ett av världens bästa landslag och är också klar favorit i denna match och oddsen från spelbolagen är låga på en bortaseger till tyskarna.

Sveriges startelva mot Tyskland

12 Johan Wiland
17 Pierre Bengtsson, 4 Per Nilsson, 3 Mikael Antonsson, 5 Martin Olsson
6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström
7 Sebastian Larsson (K), 20 Ola Toivonen, 19 Alexander Kacaniklic
14 Tobias Hysén

På bänken: 1 Andreas Isaksson, 23 Kristoffer Nordfeldt – 2 Mikael Lustig, 8 Anders Svensson, 10 Alexander Gerndt, 11 Johan Elmander, 13 Per Karlsson, 15 Andreas Granqvist, 16 Pontus Wernbloom, 18 Adam Johansson, 21 Jimmy Durmaz, 22 Erkan Zengin.