Grupperna i fotbolls-VM 2022

Grupperna till fotbolls-VM i Qatar är nu lottade. Och det blev en ganska beskedlig lottning för de största nationerna som Frankrike, Nederländerna, Brasilien och Argentina.

I Sveriges frånvaro så vi konstatera att playoff-motståndarna Polen hamnade i samma grupp som Argentina, Mexiko och Saudiarabien i grupp C.

Danmark hamnade återigen i samma grupp som Frankrike, i grupp D, med Tunisien och vinnaren från det Interkontinentala kvalet, det vill säga antingen Peru, Australien eller Förenade Arabemiraten.

I grupp H har vi ett stormöte att se fram emot mellan Spanien och Tyskland, som även innefattar Japan och antingen Costa Rica eller Nya Zeeland från det Interkontinentala kvalet.

Stornationen England, med sin eviga längtan efter en stor mästerskapstitel, fick en enkel lottning med USA, Iran och antingen Wales, Skottland eller Ukraina i grupp B.

I grupp F ska det bli intressant att se hur VM-finalisten från 2018, Kroatien, tar sig an ett stjärnspäckat Belgien. De två väntas göra upp om de två slutspelsplatserna.

Av stornationerna så fick Nederländerna den enklaste lottningen i grupp A med hemmanationen Qatar, Senegal och Ecuador. Även Brasilien fick en relativt enkel lottning i grupp G med Serbien, Schweiz och Kamerun.

Sista men inte minst så har vi grupp H med Portugal, Uruguay, Ghana och Sydkorea. Portugal är den givna favoriten men som samtidigt har underpresterat i gruppspel i de stora mästerskapen tidigare år.

Grupp A ska väl nämnas också. En ganska tråkigt grupp där Nederländerna är riktigt stora klara favoriten. Därefter bör Senegal, med ett antal storstjärnor i laget, därefter sopa undan Ecuador och ett svagt Qatar.

Mästerskapet drar igång med gruppspelet den 20 november.

Grupperna i Qatar-VM 2022

Grupp A

Qatar
Nederländerna
Senegal
Ecuador

Grupp B

England
USA
Iran
Wales/Skottland eller Ukraina

Grupp C

Argentina
Mexiko
Polen
Saudiarabien

Grupp D

Frankrike
Danmark
Tunisien
Peru/Australien eller Förenade Arabemiraten

Grupp E

Spanien
Tyskland
Japan
Costa Rica eller Nya Zeeland

Grupp F

Belgien
Kroatien
Marocko
Kanada

Grupp G

Brasilien
Schweiz
Serbien
Kamerun

Grupp H

Portugal
Uruguay
Sydkorea
Ghana