Argentina vidare efter ett nytt straffdrama mot Nederländerna

Kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna blev en underhållande historia in i det sista. En match med mycket känslor, bra spel, tveksamma domarbeslut och en frisparksvariant i slutminuten som gav resultat. Lägg därtill ett straffdrama med en målvaktshjälte.

Argentinas storstjärna Lionel Messi såg länge ut att bli bli matchvinnare. Först genom med en otroligt fin pass, förbi tre spelare, till Nahuel Molina som blev fri med målvakten och kunde stöta in 1-0 i den 34 minuten. Sedan genom att säkert göra 2-0 på en straff med ca 20 minuter kvar att spela.

Men Nederländerna gav inte upp och den inbytte gängliga anfallaren Wout Weghorst nickade först in 1-2 med sju minuter kvar att spela. Och på övertid fick Nederländerna en frispark strax utanför och på en frisparksvariant, som får tankarna tillbaka till Thomas Brolin, så kvitterade Weghorst till 2-2. Kvitteringen kom i den 11 övertidsminuten, så domaren la till extra mycket tid efter ett storbråk under den andra halvleken. Och när domaren blåste av för full tid så urartade ett nytt bråk.

Matchen gick slutligen till straffar och Emi Martinez i Argentinas mål blev hjälte med två räddningar. Messi satte givetvis sin andra straff för kvällen.

Nu kommer Argentina att möta Kroatien i semifinalen den 13 december med avspark 20:00.