Belgien gruppsegrare i grupp G

Belgien vann dagens möte mot England och toppar därmed grupp G. Tunisien vann över Panama och tog sin första VM-seger sedan 1978.

Dagens resultat i grupp G

Panama – Tunisien 1 – 2
England – Belgien 0 – 1

Åttondelsfinalerna från grupp H och grupp G

2/7 20:00 Belgien – Japan
3/7 20:00 Colombia – England

Belgien gruppvinnare

Både England och Belgien vilade många spelare inför gruppfinalen. En final som inget av lagen egentligen ville vinna. Vinnaren skulle toppa gruppen och därmed hamna på samma sida som Brasilien av slutspelsträdet och därmed riskera att ställas mot guldfavoriten redan i kvartsfinalen.

Det var som förväntat inte en av VM:s mest sevärda matcher, speciellt i den andra halvleken. Belgien skulle gå vidare vid ett likaresultat på grund av fler gula kort. Och Belgien vann detta möte efter mål av Adnan Januzaj, som säkerligen ville göra ett intryck på den internationella scenen.

Detta betyder att England möter Colombia i åttondelsfinalen och kan möta Sverige i den eventuellt kvartsfinal. Belgien möter Japan i åttondelen och sen är det med stor sannolikhet Brasilien som väntar i kvarten.

Äntligen en VM-seger för Tunisien

I mötet mellan Tunisien och Panama så var det den sistnämnda som öppnade målskyttet i den 33 minuten. Och det firades vilt på läktaren då Panama gick mot en historisk VM-seger. Men Tunisien redde ut situationen efter två mål i den andra halvleken och tog hem sin andra VM-seger någonsin.