Dagens VM-matcher: Dag 14

Idag ska grupp F avgöras och seger är det enda som gäller för Sverige i mötet mot Mexiko. Senare under dagen ska även grupp E avgöras och Brasilien har en rysare framför sig mot Serbien.

Dagens matcher

16:00 Mexiko – Sverige
Odds 1X2: (3,05 – 3,60 – 2,30)

16:00 Sydkorea – Tyskland
Odds 1X2: (5,10 – 2,75 – 2,07)

20:00 Serbien – Brasilien
Odds 1X2: (3,35 – 3,50 – 2,20)

20:00 Schweiz – Costa Rica
Odds 1X2: (5,50 – 4,50 – 1,57)

Oddsen är hämtade från Bethard (kl 12:00 den 27 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Sverige är piskade att vinna mot Mexiko

Dagens höjdpunkt är givetvis Sveriges möte mot Mexiko i den sista omgången av grupp F. Och Sverige måste rikta in sig på att ta alla tre poängen för att gå vidare. Ett oavgjort resultat kan räcka men då måste Tyskland samtidigt kryssa mot Sydkorea samtidigt som Sverige måste göra fler mål än Tyskland.

Mexiko har imponerat med sitt starka anfallsspel och framförallt sina giftiga kontringar, som banade vägen för seger mot Tyskland. Det som blir viktigt för Sverige är att vårda bollen och dra ned tempot. Det kommer att bli en svårt match men lång ifrån omöjlig. Mexiko är ibland ineffektiva i sina avslut och defensiven inte så stabil som resultaten visar.

Tyskland behöver seger mot Sydkorea

I Tysklands möte mot Sydkorea är situationen densamma som för Sverige, seger säkrar avancemang. Tyskland kan behöva göra en del mål beroende på hur det går i matchen mellan Mexiko och Sverige. Om Sverige vinner med bara ett mål så måste Tyskland vinna med två över Sydkorea. Som nämnt ovan kan det räcka med ett oavgjort resultat men det scenariot känns inte speciellt troligt.

Sydkorea har inte imponerat mycket i detta mästerskap och får Tyskland igång sitt anfallsspel som mot Sverige så borde de vinna detta. Sydkoreas försvarsspel är lagets svagaste del.

Rysare mellan Serbien och Brasilien

Brasilien har en tuff uppgift ikväll mot Serbien i grupp E. Ett oavgjort resultat räcker för Brasilien men då blir de grupptvåa, något som givetvis inte är acceptabelt för Brasilien som har högt ställda mål.

Serbien har dock ett intressant lag och kan mycket väl skaka detta Brasilien som fick med sig tre poäng mot Costa Rica efter mycket om och men. Serbien förlorade sin tur mötet mot Schweiz men den matchen kunde egentligen slutat hur som helt.

Brasilien måste helt klart höja sig om de ska vinna detta möte mot Serbien.

Schweiz klar favorit mot Costa Rica

Schweiz säkrar avancemang från gruppen om de tar poäng i kvällens möte mot Costa Rica i grupp E, vilket känns givet. Costa Rica har visat upp bra defensiv men inte mycket offensivt. Schweiz har imponerat så här långt i turneringen och borde ta hem detta mot Costa Rica.