Dagens VM-matcher: Dag 18

Idag har vi två stora favoriter i Brasilien som möter Mexiko och Belgien som ställs mot Japan. Och efter Spaniens tung fall under gårdagen så talar det mesta för att dagens två favoriter går vidare.

Dagens matcher

16:00 Brasilien – Mexiko
Odds 1X2: (1,50 – 4,40 – 7,75)
Odds att gå vidare: (1,25 – 4,15)

20:00 Belgien – Japan
Odds 1X2: (1,81 – 3,30 – 5,40)
Odds att gå vidare: (1,35 – 3,25)

Oddsen är hämtade från Unibet (kl 12:30 den 1 juli)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Tungt favoritskap vilar på Brasilien mot Mexiko

I ett mästerskap där skrällarna duggar tätt så går Brasilien in i ett svårt möte mot Mexiko i åttondelsfinalen. En match som de bara inte får förlorad. Och drecis som de flesta andra storlag i turneringen så har även Brasilien inte direkt övertygat fullt ut så här långt. Då det blev oavgjort mot Schweiz och var nära att tappa poäng mot Costa Rica i gruppspelet.

Nu ställs Brasilien mot ett Mexiko som vann över Tyskland med sylvassa konstringar men har därefter dippat något och åkte på en tung 0-3 förlust mot Sverige i den sista omgången. Nu ställs Mexiko mot ett Brasilien som inte har lika bra defensiv approach som Sverige hade och då finns nya möjligheter att kontra sönder ett storlag.

Det som dock finns i bakhuvudet är att Mexiko har åkt ut i sju raka åttondelsfinaler men har bara lyckats gå vidare vid en gång. Ett tungt facit som givetvis ligger i bakhuvudet på de mexikanska spelarna.

Vi tror ändå att Brasilien reder ut denna åttondelsfinal och tar sig vidare och det tror även spelbolaget Unibet som ger låga 1,25 på att Brasilien slår ut Mexiko.

Ett stabilt Belgien klar favorit mot Japan

I dagen sena möte så möts Belgien och Japan och det är inget snack om att den förstnämnda är den stora favoriten. Belgien gick igenom gruppspelet med tre raka vinster och vann alla matcher komfortabelt. Framförallt så blev det storsegrar när man mötte lag som var avsevärt sämre på pappret, Tunisien och Panama, vilket är en liknande situation mot ett Japan.

Ett Japan som tog sig vidare från gruppspelet på ett bananskal. Mot Colombia så fick man straff direkt och vinna med en man med i stort sett hela matchen. För att sedan kryssa mot Senegal och förlora sista matchen mot Polen.

Belgien har till skillnad från övriga favoriter i turneringen trummat på och inte slagit av på takten. Vi ser inte att Japan ska kunna rubba detta stjärnspäckade Belgien som har ett eftertraktad titel i siktet.

Därmed kan vi förvänta oss en hyperintressant kvartsfinal mellan Brasilien och Belgien.

1 tanke kring ”Dagens VM-matcher: Dag 18

Kommentarer inaktiverade.