Dagens VM-matcher: Dag 19

Idag ska de två sista åttondelsfinalerna avgöras i Rysslands-VM. Först ut är Sveriges drabbning på sjätterankade Schweiz på eftermiddagen. Och i kvartsfinalen så ställs vinnaren där mot antingen England eller Colombia som möts under kvällen.

Dagens matcher

16:00 Sverige – Schweiz
Odds 1X2: (3,15 – 2,95 – 2,70)
Odds att gå vidare: (2,00 – 1,48)

20:00 Colombia – England
Odds 1X2: (3,93 – 3,10 – 2,15)
Odds att gå vidare: (2,55 – 1,48)

Oddsen är hämtade från Bethard (kl 10:30 den 3 juli)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Sverige ställs mot Schweiz i dagens åttondelsfinal

Under tisdagen är det dags för Sveriges åttondelsfinal i Rysslands-VM och för motståndet står Schweiz. Sverige och Schweiz har haft lite olika resor i detta VM. Sverige inledde VM:et med en trevande seger mot Sydkorea för att sedan förlora tungt mot Tyskland med 2-1. Men i den avslutande matchen i gruppspelet så stod man för en imponerande 3-0 seger mot Mexiko.

Schweiz inledde gruppspelet med att kryssa mot guldfavoriten Brasilien och gjorde det riktigt bra. Sedan blev det en knapp seger mot Serbien med 2-1 för att sedan stå för en riktigt svag insats i 2-2 matchen mot Costa Rica.

Det är två kollektivt starka lag som ställs mot varandra i denna åttondelsfinal. Schweiz har på pappret en starkare trupp och lite mer offensiv spets. Dock så saknas två tung pjäser i Schweiz-försvaret då både Schär och lagkaptenen Lichtsteiner är avstängda.

Sverige saknar Sebastian Larsson på mittfältet men har goda ersättare i antingen Hiljemark eller Svensson.

Sverige har en riktigt god chans att ta sig vidare även om oddsen är på Schweiz sida, 2,00 mot 1,48 hos Bethard.

Det gäller för Sverige att inte bli för defensiva i sitt spel och göra en lika bra insats som mot Mexiko för att slå ut Schweiz i denna åttondelsfinal.

Nu håller vi tummarna att Sverige går vidare mot till kvartsfinal!

England eller Colombia väntar i kvarten

Vinnaren mellan Sverige och Schweiz kommer att ställas mot England eller Colombia som möts under tisdagskvällen.

England fick en enkel resa i gruppspelet och i den sista matchen mot Belgien så försökte man inte ens, då en förlust var fördelaktigt. Nu ställs man mot Colombia i åttondelsfinalen, lagets första riktiga utmaning och den matchen blir ett kvitto på hur bra detta England egentligen är.

Colombia har ett bra lag och kommer att bli en tuff uppgift för England. Colombia hade en tuff resa i gruppspelet med först en chockförlust mot Japan men redde ut situation med två säkra segrar mot Polen och Senegal och tog därmed hem gruppsegern.

Även om England har svårt att  gå långt i de större mästerskapen så har man ett statistiskt övertag mot Colombia då de fem senaste möten mellan lagen har slutat med 3 engelska segrar och två kryss.

En viktig pjäs för Colombia blir deras storstjärna James Rodriguez som går en kamp på klockan och kan missa mötet på grund av en skada.

I England vilar som vanligt ett stort ansvar på Harry Kanes axlar och han har än så länge motsvarat förväntningarna med fem fullträffar i gruppspelet.

I EM senast åkte England ut mot Island i åttondelsfinalen men man har vidtagit åtgärder så att en sådan underskattning av en motståndare inte sker igen. Spelbolaget Bethard är på Englands sida i detta möte och håller de som klara favoriter att gå vidare.