Dagens VM-matcher: Dag 23

I går vann Frankrike över Belgien i den första semifinalen och i dag ska den andra semifinalen spelas mellan Kroatien och England. Och oddsen talar för att det blir England som går vidare till sin första VM-final sedan 1966.

Dagens semifinal

20:00 Kroatien – England
Odds 1X2: (3,60 – 3,10 – 2,28)
Odds att gå vidare: (2,40 – 1,57)

Oddsen är hämtade från LeoVegas (kl 09:30 den 11 juli)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

England är favorit att gå vidare till första VM-finalen sedan 1966

Efter två övertidsavgörande har Kroatien tagit sig till sin första VM-semifinal sedan 1998. Då åkt man ut mot Frankrike och nu kan man istället möta fransmännen i finalen och få sin revansch. I samma turnering blev det en bronsmedalj för Kroatien, men som därefter misslyckats att ta sig till slutspelet, fram tills nu.

Det är ingen hemlighet att engelsmännen drömt om en VM-framgång sedan guldet 1966, men har många misslyckade turneringar bakom sig. Men nu står man i sin första semifinal sedan 1990 och har besegrat sina demoner på vägen till semifinalen. Då man vann ett straffavgörande mot Colombia i åttondelsfinalen och besegrade Sverige i kvarten som man haft det oerhört svårt mot tidigare.

Med tanke på de jämna och tighta matcherna av lagen tidigare i slutspelet så finns det inget som talar för annat än en ny tight semifinal mellan de två. Och det skulle inte förvåna en om det bli ett nytt straffavgörande.

Med två raka straffavgöranden, och 120 spelade minuter per match, så borde Kroatien vara mer slitet än England som inte behövde ta ut sig i kvarten mot Sverige. Kanske är det denna faktor som gör att England är klar favorit att gå vidare. På pappret så är lagen ändå jämnbra. Oddsen från LeoVegas ger nämligen låga 1,57 på att England går vidare och hela 2,40 på Kroatien.