Dagens VM-matcher: Dag 25

Under söndagen ska vinnaren av Rysslands-VM koras. I finalen möts Frankrike och Kroatien på Luzjnikistadion i Moskva med avspark 17:00. En final där Frankrike är stor favorit att bärga sitt andra VM-guld.

Dagens final

17:00 Frankrike – Kroatien
Odds 1X2: (1,95 – 3,30 – 4,80)
Odds att vinna: (1,43 – 2,95)

Oddsen är hämtade från Bethard (kl 11:00 den 15 juli)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Frankrike är den stora favoriten i finalen

Luzjnikistadion i Moskva är platsen där världsmästaren i fotboll 2018 ska koras. En match som spelas under söndagen med avspark 17:00 och möts gör Frankrike och Kroatien.

Frankrike har två tidigare VM-finaler på sin meritlista. Finalen på hemmaplan 1998 där man besegrade Brasilien och sedan förlusten i finalen mot Italien 2006. En intressant notis är att man besegrade just Kroatien i semifinalen 1998 som banade vägen för finalsegern.

Det ska även tilläggas att Frankrike har en förlorad EM-final i bagaget, på hemmaplan för två år sedan, och motivationen lär vara hög att man inte återupprepar den finalförlusten.

För Kroatiens del är denna final deras första i historien. Mästerskapet i Frankrike 1998 var nationens första och det blev en oväntad bronsmedalj. Förväntningarna inför årets VM i Ryssland var inte höga men Kroatien har motbevisat alla och kanske kan det bära hela vägen till en guldmedalj?

Det är dock oundvikligen så att Frankrike är den stora favoriten i denna final, vilket även oddsen talar för. Vi har kikat in oddsen från Unibet som ger låga 1,43 att Frankrike lyfter bucklan och 2,95 på Kroatien.