Dagens VM-matcher: Dag 9

Midsommarafton har tre högintressant matcher på schemat. Bland annat kommer Island att möta Nigeria i grupp D. I grupp E behöver Brasilien ta tre poäng mot Costa Rica samt att vi har en mycket intressant uppgörelse mellan Serbien och Schweiz.

Dagens matcher

14:00 Brasilien – Costa Rica
Odds 1X2: (1,23 – 6,00 – 15,00)

17:00 Nigeria – Island
Odds 1X2: (2,65 – 3,10 – 2,90)

20:00 Serbien – Schweiz
Odds 1X2: (2,75 – 3,00 – 2,90)

Oddsen är hämtade från LeoVegas (kl 10:00 den 22 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Brasilien klar favorit mot Costa Rica

I dagens första möte mellan Brasilien och Costa Rica i grupp E är det inget snack om att den förstnämnda är favorit men som också har en stor press på sig.

Costa Rica stod för en bra insats mot Serbien och visade upp ett starkt försvarsspel med en Keylor Navas i målet som stod för flera bra räddningar. Costa Rica hotade med snabba kontringar när tillfälle gavs men skärpan i avsluten var inte lika bra.

Brasilien fick bara med sig en pinne i mötet mot Schweiz och var en besvikelse spelmässigt. Framförallt var det Neymar som inte fick det spelrum han behövde för att lyfta Brasilien. Och det ville sig helt enkelt inte för Brasilien. Mot slutet efter några byten så blev spelet bättre men det ville sig inte för Brasilien.

Att oddsen från spelbolagen talar klart och tydligt för en seger till Brasilien är givetvis inga konstigheter. Men efter den första matchen finns en del frågetecken att reda ut för Brasilien och mötet mot Costa Rica kan bli en rysare för brassarna.

Ny succé för Island?

I grupp D ska Island ta sig an Nigeria och vi har en otroligt intressant uppgörelse mellan dessa två med avspark 17:00.

Island stod för en stabil insats mot Argentina både defensivt och offensivt. Det bådar gott inför mötet mot Nigeria och tar de alla tre poängen så ser utsikterna väldigt goda ut för Island inför den sista omgången.

Nigeria gjorde inget större avtryck mot Kroatien och föll med 0-2.

Oddsen är knappt till Nigerias fördel i matchen mot Island men vi anser att Island har större chanser än Nigeria att utgå med seger i detta möte. Dock är det inget större favoritskap vi ger Island. Båda har fortfarande chans att gå vidare vid poäng och kommer att kämpas vilt från båda håll.

Serbien kan säkra en plats i slutspelet

Kvällen bjuder på ett annat mycket ovisst möte mellan Serbien och Schweiz i grupp E. Vinner Serbien är de klara för slutspel. Serbien är också mer piskade att vinna än Schweiz då de ställs mot gruppfavoriten Brasilien i sista omgången medan Schweiz möter Costa Rica.

Schweiz kryssade mot Brasilien i den första omgången och stod för en imponerande insats, speciellt defensivt.

Serbien vann med 1-0 över Costa Rica efter en snygg frispark av Kolarov. Dock hade serberna flera bra lägen att göra fler mål än så. Det ska bli mycket intressant att följa detta spännande lag i mötet mot Schweiz.

Oddsen talar för en ovisst utgång av detta möte men Serbien är ändå knappa favoriter. Ovisst är vad vi också tänker kring denna match och det får oss att fundera över om inte ett kryss känns närmast till hands med tanke på hur viktig denna match är för båda lagen.