Eftersnack: Brasilien och Tyskland möts i semifinal

Under fredagen hade två två stormöten i kvartsfinalerna mellan Frankrike och Tyskland samt Brasilien mot Colombia. Tyskland vann mötet mot Frankrike utan några större problem och Brasilien vann ett högdramatiskt möte mot Colombia.

Frankrike – Tyskland: 0-1

Frankrike fick en riktig mardrömsstart i kvartsfinalen mot Tyskland och redan i den 13 minuten gav Mats Hummels Tyskland ledningen på en nick. Ett resultat som skulle stå sig matchen ut.

Frankrike försökte offensivt men lyckades aldrig komma till de där riktigt farliga målchanserna och Manuel Neuer i Tysklands mål stod alltid rätt när man väl fick ett skott på mål. Istället hade Tyskland två yttersta bra lägen att utöka sin ledning i den andra halvleken.

Tysklands rutin var avgörande i denna match mot ett ungt Frankrike som har framtiden framför sig. Tyskarna kunde ganska enkelt avväpna fransmännen och hålla undan matchen igenom.

Brasilien – Colombia: 2-1

Kvartsfinalen mellan Brasilien och Colombia blev den heta match som vi hade förväntat oss. Brasilien som tidigare kritiserat för sitt spel gav svar på tal genom en kämparglöd matchen igenom.

Knappt hade klockan passerat sex minuter innan Brasilien skulle ta ledningen på en hörna. I den borta delen av straffområdet stod Thiagos Silva helt omarkerad och kunde snubbla in bollen med knät efter att målvakten tvekat och inte gått ut och hämta in bollen.

Brasilien tar ledningen

Brasilien var inte nöjda med 1-0 och pressade på för ytterliagre ett mål. Colombia kunde dock stå emot och 1-0 stod sig i halvtid.

Luiz utökar till 2-0

I den andra halvleken så spelade Colombia upp sig och kämpade för att få in en kvittering. Men istället så stod mittbacken David Luiz för en drömfrispark som utökade Brasiliens ledning till 2-0 i den 69 minuten. Hoppet såg då ut att släckas för Colombia.

Colombia reducerade på straff

Efter målet så ökade Colombia sin press samtidigt som Brasilien sjönk ned för att försvara sin ledning. I den 80 minuten fick Colombia utdelning och en straff som James Rodriguez förvaltade på ett säkert sätt.

Det blev dock inga fler mål i den matchen som slutade 1-0 till Brasilien och glädjen var stor efter att domaren blåst av matchen.

Brasilien och Tyskland möts i semifinal

Fredagens resultat innebär att vi har en otroligt spännande semifinal att se fram emot mellan Tyskland och Brasilien, som kommer att bli otroligt intressant att följa. Den matchen kommer att spelas den 8:e juli med start 22:00 och sändas i Tv4.