Eftersnack: Viktiga segrar för Elfenbenskusten och Italien samt fiasko för Uruguay

Vilka VM-matcher vi bjudits på såhär långt! Målrika matcher med snygga mål och härlig kämparglöd var signumet även för tredje matchdagen, till och med i duellen mellan Italien och England i stekheta Manaus, samt att Costa Rica bjöd på en riktig skräll mot Uruguay.

Det blev en intensiv tredje matchdag i Brasilien med hela fyra matcher under dagen där Colombia och Grekland var först ut.

Colombia – Grekland: 3-0

Redan fem minuter in i matchen bjöds vi på första målet och segerdans när Pablo Armero nätade för Colombia. I början på andra halvlek var det återigen dags för ett colombianskt mål, denna gång av Teofilo Gutierrez. Kort därpå bytte Grekland ut Gekas mot Mitrouglo och ca 10 min senare gjorde de sitt sista byte och plockade in Karagounis istället för Kone. Men det blev inga mål för Grekland och på tilläggstid satte Rodriguez Colombias tredje mål.

Uruguay – Costa Rica: 1-3

Costa Rica stod för en riktig storskräll när man besegrade Uruguay med 3-1. Uruguay tog ledningen på en straff i den 24:e minuten som Edison Cavani säkert satte. Men storfavoriten Uruguay hade svårigheter med att etablera ett riktigt spel och därmed även till de heta målchanserna. Istället var det Costa Rica som ständigt hotade och med Joel Campbell, ”man of the match”, i spetsen gjorde man 1-1 i den 54:e minuten, 2-1 i den 57:e minuten och fiaskot var ett faktum när inhopparen Urena punkterade matchen med 3-1 för Costa Rica.

Uruguay som väntades göra upp med England och Italien i grupp D om en plats i slutspelet, och kommer nu att få det oerhört tufft att gå vidare.

England – Italien: 1-2

Midnattsmötet mellan England och Italien var en riktig höjdarmatch. Tempot var kanske inte vad det borde vara, med tanke på värmen, men när lagen väl bestämde sig för att dra upp tempot blixtrade det till.

Båda lagen hade en del vassa målchanser i den första halvleken men det var Italien som tog ledningen i den 35:e minuten, när Andrea Pirlo visade sin smartness och hoppade över bollen och gav Claudio Marchisio den tid han behövde för att prickskjuta in 1-0 precis utanför straffområdet. England svarade med att två minuter senare kontra in 1-1.

Bara fem minuter in i den andra halvleken så gjorde Mario Balotelli 2-1 till Italien. Efter målet så kontrollerade Italien matchen, även om England hade en del vassa chanser. Men värmen gjorde sig påmind för engelskmännen som inte orkade i slutet av matchen och Italien kunde håll undan och ta tre otroligt viktiga poäng i grupp D.

Elfenbenskusten – Japan: 2-1

Japan inledde nattens match mot Elfenbenskusten med mycket rörlighet, vilket gjorde det svårt för Elfenbenskustens försvar, och tog ledningen i den 16:e minuten efter en otroligt fin insats av  stjärnan Keisuke Honda.

Elfenbenskusten hade svårigheter i den sista tredjedelen i stora dela av matchen och kom aldrig till det där riktigt heta lägena, trots att man i det stora hela kontrollerade matchen. Det var inte förens Didier Drogba byttes in som Elfenbenskusten lyckades kvittera i den 64:e minuten, Bony Wilfried, och två minuter senare även ta ledningen på en nick av Gervinho. Ett resultat som stod sig matchen ut.