England och Frankrike möts i kvartsfinal

Söndagens åttondelsfinaler blev inte direkt spännande när Frankrike och England vann komfortabelt och kommer nu att ställas mot varandra i en på förhand mycket intressant kvartsfinal.

När den andra kvartsfinalen skulle tas fram under söndagen så förvaltade både Frankrike och England favoritskapet. Frankrike avfärdade Polen relativt komfortabelt med 3-1 och matchvinnare blev Kylian Mbappé med två mål, som gör att han nu leder skytteligan med fem mål.

England var inte sämre i kvällens sena möte mot Senegal. England hade aldrig tidigare förlorat mot en afrikansk nation i ett VM och så blev det inte heller denna kväll. England avgjorde matchen egentligen redan i den första halvleken med två mål, av Jordan Henderson och Harry Kane som äntligen fick näta. Senegal var bleka i den andra halvleken trots offensiva byten och när Bukayo Saka gjorde 3-0 redan i den 57 minuten så var Senegal slaget och matchen rann därefter bara ut i sanden.

Det blev till slut en enkel seger för England mot Senegal, som till och med kunde rotera och kasta in spelare som hade fått sparsamt med speltid tidigare. Nu är det Frankrike som väntar i kvartsfinalen nästa lördag, den 10:e, med avspark 20:00. Frågan är dock om det kommer att gå vägen för England i detta mästerskap. Då de regerande mästarna Frankrike har favoritskapet enligt oddsen.